Толкова лесно сладко, грехота е да не си направите тази година

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Толкова лесно сладко, грехота е да не си направите тази година
Толкова лесно сладко, грехота е да не си направите тази година
11334
Толкова лесно сладко, грехота е да не си направите тази година
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Искате ли една необичайна и вкусна изненада . Представяме ви рецептата за смайващо сладко от сливи с ядки . Вашите гости не само ще оближат пръстите си, но и ще извадят празен буркан. За палачинки, сладка, препечен хляб и само за чай ... Вкусен и то неописуем!

Сладкото ще бъде още по-хубаво, ако използвате тъмни сортове сливи и ще ви е по-лесно за отделяне на костилките, в противен случай ще ви е трудно премахването. Канелата придава на сладкото уникален вкус. Ако няма канелени пръчици, добавете 0,5 ч.

Л. на прах

 

съставки

слива 2 кг

захар 1,5 кг

орехи 400 g

канела 1–2 бр.

вода 1 литър

 

подготовка

Махнете костилката от сливите, разделени на половинки, добавете орехите, изсушени в тенджера. Изсипете сливите със захар, изсипете с вода, добавете канелените пръчици и поставете тенджерата на средна топлина.
След кипване, намалете топлината до минимум и варете за 20 минути, като периодично премахвате пяната. Сливите трябва да са меки.


Изсипете конфитюр върху стерилизираните буркани и запечатайте. Не забравяйте да премахнете пръчиците от канела преди това. Обърнете бурканите, увийте и оставете да се охладят

Сладкият и кисел освежаващ вкус на деликатеса ще ви кара да ядете лъжичка след лъжица ... Ето един интересен начин за сервиране: сложете 1 лъжичка върху сладоледа. Получава се пълен десерт . Каква рецепта само? Споделете с приятели!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft