Топ 3 най-добри начини за замразяване на ягоди за зимата и да запазите вкуса и вида им

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Топ 3 най-добри начини за замразяване на ягоди за зимата и да запазите вкуса и вида им
14272
Топ 3 най-добри начини за замразяване на ягоди за зимата и да запазите вкуса и вида им

Настъпи сезонът на ягодите, което е много приятно за феновете на този ароматен и полезен плод. Минусът на ягодите е, че пресни, те бързо се развалят. Искаме да се наслаждаваме на този аромат и вкус през цялата година,  за което фризерът идва на помощ. Как да замразите ягодите, за да запазите външния вид и вкуса на горския плод, и най-важното всички хранителни вещества.

Правилният начин за замразяване на ягоди за зимата

Сезонът за ягодите приключва много бързо, но това не е причина любителите на това зрънце да се разстройват, тъй като има алтернатива, като например замразяване, което ви позволява да запазите всички положителни качества на продукта и да му се насладите през зимата. За разлика от конфитюр или друг вид обработка, замразяването има много предимства, например, с помощта на него витамини и вкусови качества ще се запазят в ягодите.

Правилното замразяване на ягодите предполага добър фризер. За да може трапезата да издържи и да можете да й се насладите през студения сезон, трябва да се вслушате в съветите на знаещи домакини, които от много години замразяват ягоди и я използват през зимата.

Ягодите замръзват без добавена захар като цяло

Много е важно да запазите вкуса на горския плод, тъй като това кара хората да го замразяват през зимата, наслаждавайки се на аромата и вкуса на ягодите в студа. За да замразите ягодите и след това да получите естествен вкус, трябва да дадете предпочитание на сладкото разнообразие на продукта. Берилото трябва да е цяло и със среден размер, по-добре е да откажете голям, така че плодовото месо да е добре замразено и след като го приложите, ще бъде много по-удобно. Преди да поставите ягоди във фризера, трябва да я приготвите, което е много важно за по-нататъшното й съхранение. Ягодите се сортират, почистват се от всякакви остатъци, опашките се отстраняват, след това се измиват и подсушават добре.

Следващата стъпка ще бъде директна подготовка за замразяване на ягоди. За целта вземете голяма дъска за рязане, така че да се побере във фризера. След това трябва да ги увиете с пластмасова обвивка. Ягодите се подреждат в един слой, опитвайки се да не се допират една до друга. След това ги оставете във фризера за замразяване, ще отнеме поне няколко часа.

Следващата стъпка е да извадите ягодите от фризера и да ги разпределите в торбички за съхранение. Те са вече замръзнали и няма да не се слепва при по-нататъшно съхранение. Опаковките ще улеснят използването на ягоди за получаване на порционирани обеми. Този метод е лесен и много удобен за използване.

Съхранение на цели ягоди във фризера

Друг много популярен начин за запазване на ягодите за зимата е чрез използване на фризер, но в тази версия използваме пудра захар, с която се поръсват плодовете. Често след размразяване сладките ягоди губят вкуса си. За да предотвратят това да се случи, има чудесна алтернатива. Ще ви трябват около 200 грама захар на килограм плодове.

Ягодите са правилно замразени по този начин. На първо място ягодите се отстраняват дръжките и измиват, след което трябва да се подсушат. След като сте избрали подходящ контейнер, е необходимо да го покриете с фолио и да поставите плодовете в един слой. Само 2 часа и можете да получите лакомство от фризера, след което бързо го изсипете в подготвения съд и поръсвате всеки слой със захар. След това готовият продукт се поставя за по-нататъшно съхранение във фризера. В тази форма ягодите могат да се съхраняват около година и да не губят вкуса и външния си вид.

Замразяване на пюре от пресни ягоди за зимата

Много интересен вариант за консервиране на ягоди е под формата на пюре, а фризерът ще помогне да се запази свежестта му. Тази опция е по-подходяща за домакини, които често се сблъскват с въпроса откъде да вземат ягодово пюре и то ще бъде готово да се съхранява във фризера. Може да се използва много, когато готвите, добавяйки към сладолед, смути или здравословна закуска, но това далеч не са всички случаи на употреба.

Плюсът е, че не можете да използвате най-красивите ягодки, които вече биха могли да се набръчкат. Това се прави правилно, както предишните опции, тоест измийте, почистете от всичко излишно и сухо. Разбийте ягодите с пасатор и ги изсипете във формички за лед и поставете във фризер за съхранение. По желание можете да добавите захар в пюрето или да добавите по-късно вече в готовото ястие.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft