Сладки рецепти за сладките ни любими на Свети Валентин

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Торта Сърце за Свети Валентин
301716

Торта Сърце за Свети Валентин

2 бр. яйца
250 мл сметана
1 ч.ч. захар
200 г сгъстено сладко кондензирано мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
За крема:
200 г меко масло
200 г сгъстено сладко кондензирано мляко
За декорацията:
1 ч.ч. натрошени орехи, къпини, ягоди, захарни перли, листа от мента или маточина
Допълнително:
1 компот по избор

Как да я приготвим
Блатът: Яйцата се разбиват със захарта, добавя с сгъстеното мляко, сметаната на струя, содата и накрая се ръси брашното. Бие се непрекъснато. Сместа се изсипва във форма, обилно намазана с маргарин и се пече на 180 С 50-60 минути. Блатът се оставя да изстине нацяло и се разрязва с конец на три части.
Кремът: Маслото се избива със сгъстеното сладко кондензирано мляко.
Всеки блат се напоява със сок от компота, намазва се с 1/4 от крема, ръсят се плодове от компота, слага се следващият и процедурата се повтаря. Само на последния не се слагат плодове, а се маже с крем, отвсякъде. Налепят се отстрани счуканите орехи, отгоре се украсява по желание, в случая с останалата последна 1/4 от крема, шприцован, с ягоди и къпини, оформени като цветя, с листа от мента и златни захарни перли. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft