Сладки рецепти за сладките ни любими на Свети Валентин

вход през zajenata.bg
301662

Влюбени лебеди в езерце

За пареното тесто:
1 ч.ч. прясно мляко или вода
щипка сол
1 с.л. захар
2 с.л. масло
2 ч.ч. брашно
4 бр. яйца
За пълнежа:
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
4 бр. жълтъци
1/3 ч.ч. брашно
1-2 с.л. масло
1-2 ванилии
За клетката:
1 ч.ч. захар
2-3 с.л. вода
За малиновия сос:
200 г пресни или замразени малини
100 г сладко от малини
1/3 ч.ч. захар

Как да ги приготвим
Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон. Добавете солта, захарта и маслото, когато се разтворят, добавете брашното, може наведнъж. Оставете за малко на котлона, за да се сгъсти тестото - трябва да има консистенцията на мек пластелин. Сложете в блендер и разбийте за две минути, след това добавете яйцата. Разбърквайте, докато стената на хомогенна смес.
Изсипете тестото в шприц. Оформете телцата на лебедите. С помощта на по-малък шприц или отрязаното връхче на найлонова торбичка оформете главите и шиите на лебедите. Изпечете в предварително загрята фурна.

За крема за пълнежа: Сложете млякото на котлона в подходящ съд. Разбийте брашното и жълтъците в дълбоко купа, добавете топлото мляко и разбъркайте добре, за да не станат бучици. След това върнете на котлона, за да не мирише брашното на сурово. Варете минута-две. Когато се поохлади, добавете маслото и бъркайте докато сместа го поеме. Накрая добавете ванилията. Може да замените с бита сметана. Оформете лебедите.

Клетката направете по следният начин: Сложете 1 ч.ч. захар и малко вода на котлона, така ще се карамелизира постепенно. Вземете една голяма купа и я намаслете. Върху нея, на тънка нишка изплетете клетката и след като изстине внимателно отделете от купата.

Пригответе соса от малини в блендер или с миксер, като разбиете добре продуктите захарта, пресните малини и малиновото сладко, по желание, може да прецедите, за да не остават зрънца.

Аранжирайте десерта, като в голям поднос сложите на дъното малиновият сос. Върху него подредите лебедите от тестото, като ги напълните с приготвения крем. Отгоре поставете карамелената клетка. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft