Сладки рецепти за сладките ни любими на Свети Валентин

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Торта с шоколадова глазура Св. Валентин
301714

Торта с шоколадова глазура Св. Валентин

За блатовете:
8 бр. яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
50 мл олио
20 г какао
За крема:
готов крем по избор
За сиропа:
компот от череши
За глазурата:
100 г млечен шоколад
1 с.л. олио
100 мл сладкарска сметана

Как да я приготвим
Яйцата се разбиват около 5 минути. Към тях се прибавя захарта и хубаво се разбива до хомогенна смес. Постепенно се прибавя брашното и накрая олиото. Половината смес се разбива с какаото. В намазнена тавичка, поръсена с брашно се сипва бялата смес. Пече на 160 С докато покафенее. После се изпича кафявата смес. Готовите блатове се изрязват се в формата на сърце. Единия блат се слага в подноса и се сиропира, маже с предварително разбития крем и отгоре се слага другия блат (предварително сиропиран). Намазва се цялата торта със сметаната. Залива се с разтопен на водна баня шоколад и се добавя 1 с.л. олио за блясък.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft