Сладки рецепти за сладките ни любими на Свети Валентин

вход през zajenata.bg
301715

Медени сърца за влюбени

2 бр. яйца
2/3 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. олио
1 ч.л. канела, 1 ванилия
1 ч.л. сода бикарбонат
6 с.л. течен мед
1 с.л. кондензирано или кисело мляко
брашно
сладко, мармалад, мед - за слепване
За глазурата:
150 г шоколад
4 с.л. прясно мляко
кокосови стърготини

Как да ги приготвим
Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, содата, погасена в кондензираното мляко, канелата, ванилията и меда. Всичко се разбърква добре. Добавя се брашно и се замесва средно меко тесто. Омесва се много добре. След омесването е добре тестото да се увие във фолио, за да стегне меда - около 20-30 минути. След като е отлежало тестото, от него се разточва лист с дебелина 2-3 мм. От листа се изрязват сърчица с помощта на формичка. Нареждат се върху застлана с хартия за печене тава. Фурната се загрява предварително на 180 С. Пекат се до златисто. След изпичането се нареждат в подходящ съд и се покриват за 5 минути. Сърцата се намазват от едната страна с желаното сладко или мед и се слепват. По желание може да се направи и следната глазура: прясното мляко се загрява, шоколада се натрошава и се разтапя. Бърка се с дървена бъркалка. Сърчицата се потапят от едната страна в него, след което се овалват в стърготините.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft