Сладки рецепти за сладките ни любими на Свети Валентин

вход през zajenata.bg
301713

Любовен сладкиш

200 г масло
250 г какао
250 г течен шоколад
3 бр. яйца
200 г захар
150 г брашно
10-12 бр. бишкоти
2 бр. ябълки
сладко от ягоди
20 г бакпулвер (2 пакетчета)

Как да го приготвим
Нарязваме двете ябълки на малки кубчета и ги слагаме в тавичката (където ще печем сладкиша) на слаб котлон с 50 г масло и малко захар да омекнат. Върху задушените ябълки се нареждат бишкотите - не са плътно една до друга, а в зависимост от тавичката, произволно с разстояние между тях. В свободното място между бишкотите се слага сладко от ягоди. След това разбиваме последователно яйцата със захарта прибавяме маслото, какаото, бакпулвера, течния шоколад и брашното сместа е малко по-рядка от кексово тесто, но това е целта, защото заливаме бишкотите с тази смес и след като опечем сладкиша шоколадовата смес е много пухкава и лека и много фино се съчетава с бишкотите. Печем на по-умерена фурна за около 30-45 минути.

* Това количество на продуктите е за тавичка 20-30 см. Понеже сместа е по-течна от обикновено кексово тесто и в по-малка тавичка да се пече тя попива в бишкотите.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft