ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене
205032
ТРИК, благодарение на който нито 1 великденско яйце няма да се счупи при варене

Още от край време нашите баби и дядовци са спазвали един конкретен обичай – първото яйце, което е снесено в полога на Великден, се боядисва в червен цвят. Именно с него се изписва кръст по челата на децата.

Яйцето се вари и боядисва отделно от останалите.

То заема мястото на миналогодишното яйце, поставено пред иконата на Богородица, за да носи късмет и щастие на цялото семейство. Ето и какво споделят нашите баби за правилното варене и боядисване на великденските яйца:

• Яйцата трябва да са чисти и здрави; Ако искате тоновете да се получат по-светли, трябва да заложите на бели яйца. Ако искате да се получат по-наситени, заложете на тъмни яйца.

• 3 часа на стайна температура; За да не се счупят яйцата по време на варене, те трябва да престоят на стайна температура за минимум 3 часа. 10 трика за варене на великденските яйца

• Почистване с оцет; Препоръчително е яйцата да се измият и почистят под течаща вода. След това се подсушават и бършат с мека кърпа, предварително напоена в оцет.

• Сложете мека кърпа на дъното на тенджерата; Това е едно от най-важните неща, които трябва да спазите, когато варите великденските яйца. На дъното на тенджерата поставете мека памучна кърпа и започнете да подреждате яйцата върху нея. 7 полезни съвета за перфектното великденско яйце Великден е съвсем близо.

• Водата трябва да е 2 пръста над яйцата;

• Поръсете ги със сол; Бабите на село задължително правят това, защото по-късно яйцата се белят много лесно и белтъкът не остава по черупките.

• Метална лъжица, поставена хоризонтално; Това е един от онези трикове, които всяка баба на село знае и си служи с него. Металът поема излишната топлина и така яйцата не се пукат по време на варене.

• Варене на бавен огън за 10 – 12 минути. Желателно е яйцата да се варят на бавен огън за около 12 минути. Ако спазвате всичко това, вероятността нито едно великденско яйце да не ви се пукне е много голяма!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft