Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
402252

Турски гевреци

500 мл (2 ч. ч.) прясно мляко
30 г прясна мая
1 ч. л. сол
3 с. л. захар
1 с. л. олио
800 г (5 ч. ч.) брашно

100-150 г меко краве масло
черни маслини без костилки
1 яйце
черен сусам

• Маслините се нарязват на четвъртинки или на по-дребно.
• В голяма купа се размива маята в 1 ч. ч. прясно мляко заедно със захарта.
• Оставя се настрани 20-30 минути до шупване.
• Добавят се втората чаша мляко, олиото и солта.
• Омесва се тесто като постепенно се прибавя брашното.
• Меси се до меко, нелепнещо тесто.
• Купата се покрива и се оставя на топло място за 30-40 минути или докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се разделя на 20 еднакви парчета.
• От всяко се разточва тънка питка, която се намазва с мекото краве масло.
• Отгоре се разпределя шепа нарязани маслини.
• Питката се навива на руло, като леко се разтяга настрани.
• Рулото се усуква на спирала, след което двата края се съединяват.
• Получават се гевреци.
• Така оформените гевреци се поставят в намаслена тава (или застлана с хартия за печене).
• Тавата се покрива, а гевреците се оставят да втасат за 20-30 минути.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Втасалите гевреци се намазват с разбито яйце и ce поръсват със сусам.
• Турските гевреци Ачма се пекат 20-25 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft