15 Март 2023
11970
Почти всички домакини правят тази грешка.
Какво по-лесно от това да приготвиш кюфтета , ще си кажете? Често пъти обаче и при опитни домакини кюфтетата се получават жилави и недостатъчно сочни.
И всичко това заради една често срещана грешка при приготвянето им. Тук единодушни са почти всички готвачи.
Оказва се, че в никакъв случай не трябва да добавяте яйца към каймата ! Те отнемат цялата влага, правейки я суха.
За да станат кюфтетата вкусни и топящи се в устата, трябва да налеете малко газирана или обикновена вода в каймата, казва главният готвач Роман Трусов.
Основното тук е да не прекалявате: За 1 кг мляно месо се нуждаете от около 100 грама течност.
"Колкото по-рядка е каймата, толкова по-сочна ще бъде. Но ако е твърде рядка, тогава е трудно да се оформят кюфтета или други продукти от нея. Затова трябва да има златна среда."
Роман Трусов, готвач
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари