Умна циганка сервира обикновено ястие с месо на масата, но гостите останаха сигурни, че ядат изискано ресторантско ястие

вход през zajenata.bg
За Жената
Умна циганка сервира обикновено ястие с месо на масата, но гостите останаха сигурни, че ядат изискано ресторантско ястие
61646
Умна циганка сервира обикновено ястие с месо на масата, но гостите останаха сигурни, че ядат изискано ресторантско ястие

Готвенето на картофи с месо и лук във фурната е идеалното решение за новогодишната трапеза. Ястието е просто и много икономично. Но дори такива не особено ласкателни думи няма да развалят невероятния вкус на лакомството. Гостите няма да познаят, че имат най-основните съставки пред себе си. Важно е храната да се приготвя с топлина и любов. Но ние ще ви покажем как да превърнете евтиното месо със зеленчуци в истинско произведение на кулинарното изкуство.

КАРТОФИ С МЕСО И ЛУК НА ФУРНА

Защо тази рецепта е важна? Първо, съвременните реалности няма да позволят на всеки да подреди великолепна празнична трапеза. Хората трябва да спестяват и да се отказват от скъпо месо или любими продукти. Въпреки това, този метод на готвене ще превърне наличните съставки в отлично ястие, което няма да има по-лош вкус от ресторанта.

СЪСТАВКИ

  • 1 кг свинско 
  • 1 ч.ч подправки за месо
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 600 г картофи
  • 1 сладка чушка
  • любими подправки на вкус

Печено свинско със зеленчуци

ГОТВЕНЕ

Идеалният вариант за месо за такова ястие е свинското. Не струва всичките пари на света, но ще ви позволи да получите достатъчно. Изберете парче, където преобладава месният компонент. Мазнината върху такова парче също може да бъде, но не прекалено много. Направете плитки разрези около периметъра на месото, за да го подхраните добре с чесън и подправки.

Смесете подправките за скара и за месото в съд до гладкост. Обелете чесъна от люспите и го накълцайте с нож. Важно е чесънът да не е напълно счукан, а да остане на ситно. Натрийте месото с този чесън и поставете остатъците му в разрезите на месото. По същия начин натрийте парче свинско месо с подправки. Увийте месото във филм или торба и след това го оставете да се влива в продължение на час и половина.

Застелете тава с хартия за печене и наредете месото върху нея. Фурната трябва да е предварително загрята на 250 градуса. Уверете се, че всички резени чесън са вътре в месото и не падат върху тавата за печене. Сега трябва правилно да изпържите свинското месо. За да направите това, изпратете го в гореща фурна за 30-40 минути.
Зеленчуците се пекат в отделен съд. Например стъклен съд за печене е идеален. Също така го покрийте с пергамент и разместете всички зеленчуци . Трябва да ги нарежете възможно най-едро. Да кажем, че всеки картоф може да се нареже на четири части. Поръсете зеленчуците със сол и любимите си подправки, след което ги разбъркайте.
Извадете месото от тавата за печене, за да го поставите върху зеленчукова възглавница . Намалете температурата на фурната на 160 градуса и сложете картофите с месо и лук за още 2 часа. Оставете го да се изпоти правилно.

Меките зеленчуци се заливат с ароматен месен бульон . След като извадите месото от тавата, върнете зеленчуците обратно във фурната . Температурата трябва да се увеличи на 180 градуса и зеленчуците да се пекат още около 20-30 минути. Това е необходимо за постигане на златиста и хрупкава коричка.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft