Уникална Пържена баница - като заухае в кухнята, мало и големо идва на бегом! Лесна и бърза:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уникална Пържена баница - като заухае в кухнята, мало и големо идва на бегом! Лесна и бърза:
Уникална Пържена баница - като заухае в кухнята, мало и големо идва на бегом! Лесна и бърза:
6204
Източник: actualno.com
Уникална Пържена баница - като заухае в кухнята, мало и големо идва на бегом! Лесна и бърза:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си да не е правила баница , а повечето от нас имат в арсенала си дори няколко рецепти за тази балканска вкусотия. Днес обаче ще забравим за традицията и ще ви предложим една нова рецепта за баница , а именно - Пържена баница ! Интересното тук е, че не се приготвя в тава, а в тиган, и не се пече във фурната, а на котлона! Ето какви продукти са ви нужни за направата й:

Пържена баница на тиган

Продукти:

• яйца - 2 бр.

• кори за баница - 1 пакет тип домашни (3 кори в опаковка)

• прясно мляко - 200 мл.

• олио - 1/2 к.ч.

• сирене - 150 гр.

• по желание - кашкавал

Начин на приготвяне:

Първата кора се поставя в тиган, който предварително е бил намазан с малко олио. За предпочитане е краищата на кората да излизат от тигана.

След това в купа се разбиват млякото, яйцата и се добавя натрошеното сирене.

По желание може да добавите и малко настърган кашкавал в сместа, защото много приятно се "точи", докато режете баничката.

От плънката се изсипва върху кората, посипва се с малко мазнина и се поставя следващата кора. Това се прави, докато продуктите не свършат. Накрая се слага последна кора и се загръща с краищата на първата. Огънят трябва да е слаб и постепенно да се усилва. Това е едно от правилата, които задължително се спазват.

баница в тиган

След като баничката се изпържи от едната страна, се обръща и от другата. Най-лесно се получава като се използва чиния.

Когато е готова, баницата на тиган се дупчи с ножа на няколко места. След това се сервира с кисело мляко или айран.

пържена баница

Добър апетит!

баница с кашкавал

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft