Уникална шоколадова бисквитена торта с ганаш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Уникална шоколадова бисквитена торта с ганаш
Уникална шоколадова бисквитена торта с ганаш
2570
Уникална шоколадова бисквитена торта с ганаш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

ТОРТА с бисквити

- 450 г обикновени бисквити с какао 

- 1 пак. ванилия на д-р Йоткет пудинг

- 1 пак.

шоколад на д-р Йоткер

- прясно мляко - 1 л

ЗАЛИВКА

  • краве масло - 20 г
  • шоколад - 150 г (аз разполагах с млечен, но е препоръчително черен)
  • прясно мляко - 80мл.
  • ганаш - 100 г
  • шоколад и 100 мл
  • сметана

Начин на приготвяне:

Приготвяме 2-та пудинга, както е описано на опаковките, всеки по отделно.

Във форма с падащо дъно редим 1 ред бисквити.

Разделяме какаовите бисквити на 2 части по 200 г.

Едната част я начупваме във ваниловия пудинг, а другата част - в шоколадовия пудинг.

Във формата, в която сме наредили 1 ред бисквити, изсипваме сместа с ваниловия пудинг и върху нея сместа с шоколадовия пудинг.

Заглаждаме и оставяме да се охлади домашната бисквитена торта.

 

За заливката:

Млякото се слага да се загрее хубаво и към него се добавя шоколад, начупен на парчета, и кравето масло.

Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади малко, след това се залива шоколадовата бисквитена торта.

За ганаша, с който ми е измазана тортата встрани, слагаме сметаната да се загрее, след това добавяме шоколада на парчета, бъркаме хубаво, докато се разтопи идеално, и го слагаме в хладилник, за да се изстуди добре.

След като е изстуден, го разбиваме с миксер и импровизираме върху шоколадовата бисквитена торта с ганаш.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft