Хрупкав и пресен домашен хляб на тиган - Питка-маргаритка за заслужили гости:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкав и пресен домашен хляб на тиган - Питка-маргаритка за заслужили гости:
Хрупкав и пресен домашен хляб на тиган - Питка-маргаритка за заслужили гости:
21872
Хрупкав и пресен домашен хляб на тиган - Питка-маргаритка за заслужили гости:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе пресен, мек и ароматен домашен хляб бързо и лесно с минимални съставки. Предложете тази Питка-маргаритка на любимите хора за закуска и можем да се обзаложим, че вече няма да искат друг хляб!

Предлагаме и на вас рецептата за тази вкусна питка на тиган :

питка-маргаритка

Питка-маргаритка на тиган

Продукти:

250 мл топла вода

1 чаена лъжичка сол

1 супена лъжица захар

1 пакетче суха мая

1,5 супени лъжици растително масло

350 г брашно

Приготвяне:

Добавете маята и захарта към топлата вода и разбъркайте, докато захарта се разтвори.

След това добавете сол, растително масло и пресято брашно, като разбърквате бавно.

Замесете много гъсто, лепкаво и еластично тесто.

Покрийте тестото с кърпа.

Оставете да престои на топло място за 40 минути.

Поръсете брашно върху масата и омесете хубаво тестото.

Трябва да получим мека и еластична маса, която вече няма да лепне.

Разделете тестото на 8 равни части.

Оформете на еднакви по големина топки и поставете в намазнен тиган под формата на маргаритка.

Покрийте и оставете да престои 15 минути.

Печете тестото на слаб огън за около 15 минути, като покриете с капак.

Намажете питката отгоре с растително масло.

Обърнете и печете още 15 минути.

Извадете хляба в подходяща чиния.

Покрийте с кърпа и оставете да изстине.

Можете да сервирате!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft