Забравените бисквитки, за които умирахме едно време, но в една нова рецепта, по- лесна и по- бърза без продължителността на готвенето във фурната. Меренгатата принадлежи към най-леките десерти и не само поради въздушната си структура. Традиционният френски десерт е споменат в готварските книги под името „меренга“ още през 17 век, а сега дори и дете може да си го приготви по този начин
Съставките
Яйчни белтъци 1 бр
Пудра захар 300 g
подготовка
Смесете белтъкът със захарта за глазура, докато се образува хомогенна маса. "Тестото" трябва да е гъсто. Направете малки топчета. Поставете ги в чиния след полагане на хартия на разстояние най-малко 5 см една от друга. Печете в микровълновата за 2-3 минути.
Също така ще бъде подходящо да добавите ванилов или кокосов екстракт към този десерт. Между другото, за да не изсъхне меренгата, която е на преходен етап между тортата и бисквитката , е по-добре да се следва нейното приготвяне. След като меренгата се издигне, ще й отнеме около 30 секунди, за да се изпече отвътре. Почерпете приятелите си с лек десерт - запазете нашата рецепта!