Цигански богати кюфтета- направя ли ги 4 изгърмяват от раз преди да са изстинали още, а другите никога не стигат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цигански богати кюфтета- направя ли ги 4 изгърмяват от раз преди да са изстинали още, а другите никога не стигат
Цигански богати кюфтета- направя ли ги 4 изгърмяват от раз преди да са изстинали още, а другите...
70022
Цигански богати кюфтета- направя ли ги 4 изгърмяват от раз преди да са изстинали още, а другите никога не стигат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашните кюфтета са едно от любимите ястия на много от нашите сънародници. И дори на празничната трапеза често могат да се видят горещи котлети с гарнитура под формата на любимите картофи (или дори тестени изделия). Освен това, това ястие често се яде по-бързо от всякакви новомодни лакомства. Душата обаче иска разнообразие. Ето защо днес предлагаме да експериментираме и да приготвите най- нежните телешки кюфтета по рецептата на квалифицирана циганка.

 

ТЕЛЕШКИ Кюфтета

СЪСТАВКИ 

600 гр. Телешко месо
2 големи лука
4 филийки хляб
1 яйце
1 ч.л. сол
0,5 ч.л. сушен чесън
1 ч.л. червен пипер
щипка смлян черен пипер
щипка кориандър
чаша вода

 

ПЪЛНЕЩИ СЪСТАВКИ

200 г кашкавал
яйце

 

ПОДГОТОВКА

Първо прекарайте прясното телешко през месомелачка или си купете направо 100% телешка кайма от магазина , след това добавете лука. Накиснете хлябът във вода, извадете го и също го прекарайте през месомелачка.


Към каймата добавете яйцето, солта, сушения чесън, червения пипер. Добавете щипка натрошен кориандър. По желание можете да добавите любимите си подправки. Омесете добре каймата в продължение на 3 минути.

Настържете кашкавал на ситно ренде. Добавете яйце и разбъркайте. От получената маса направете 10 малки "кюфтета".

Каймата също разделете на 10 равни части. От всяко парче направете топка, в която увивате предварително приготвените заготовка с кашкавал

Котлети са доста големи и затова например половината могат да бъдат изпратени във фризера, за да се запържат друг път. Във всеки случай оваляйте онези котлети, които предстои да запържите първо в брашно. Въпреки че можете да експериментирате и да ги изпържите без. Тогава те ще изглеждат още по-апетитни.

Запържете котлетите в добре загрят тиган в голямо количество растително масло. Те трябва да бъдат "запечатани", така че целият сок да остане вътре.

Пържете от всяка от четирите страни за около 1 минута.

Сега намалете котлона на ниска температура, покрийте тигана с капак за около 7 мин. Телешките котлети са готови! Може да се сервира с картофи или просто такаи. Приятен апетит!

И въпреки че на някого може да изглежда, че само това не е достатъчно за пълноценно готвене, не е така. Деликатното телешко има време да се сготви напълно и затова котлетите са сочни, и нежни, и невероятно вкусни. Определено си струва да зарадвате най-близките хора с такова прекрасно ястие.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft