Цяло лято ядем тези кюфтета. Тиквичките минаха на заден план след тях, а за месото направо забравихме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цяло лято ядем тези кюфтета. Тиквичките минаха на заден план след тях, а за месото направо забравихме
Цяло лято ядем тези кюфтета. Тиквичките минаха на заден план след тях, а за месото направо...
45597
Цяло лято ядем тези кюфтета. Тиквичките минаха на заден план след тях, а за месото направо забравихме
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички знаем колко много обичате кюфтета от тиквички и цяло лято им се наслаждавате, но ако ви кажем, че има още един вариант на това вкусно изкушение и то абсолютно конкурентно- кюфтета от патладжан.  През лятото човек винаги иска лека храна , така че защо да не приготвяте ароматни и вкусни зеленчукови кюфтета вместо традиционите от кайма и тиквички

Днес сме ви приготвили тази рецепта за кюфтета от патладжан, които по никакъв начин не са по-лоши от месните или тези от тиквички, даже може би ще ви харесат повече. Те могат да бъдат сервирани както топли, така и студени и перфектно се комбинират с картофено пюре и доматена салата

Кюфтета от патладжани

кюфтета от патладжан

СЪСТАВКИТЕ

1,5 кг патладжани
150 г кашкавал
150 г галета
100 грама хляб
подправки - на вкус
2 купчини магданоз
1 скилидка чесън
1 яйце
малко прясно мляко
200 г меко сирене (брънза или моцарела)
маслото за готвене и пържене

ПОДГОТОВКА

В тигана, изсипете малко масло и леко запържете патладжана. Добавете половин чаша вода. Покрийте ги с капак и задушете за 15-20 минути.

кюфтета от патладжан

След това добавете 1 купчина ситно нарязан магданоз.
Поставете патладжаните в купа и го оставете да се охлади.

кюфтета от патладжан

Осолете, добавете настъргания кашкавале, яйце, предварително накиснати в мляко хляб, галетата, магданоза нарязан на ситно, счукания чесън, черен пипер на вкус.

кюфтета от патладжан

Разбъркайте получената смес с патладжан. Ако се окаже течна, добавете още брашно

кюфтета от патладжан

Създайте топчета от пълнежа и поставете парчета меко сирене върху него.
Завъртете топката с пръсти, оформете кюфте
Оваляйте в брашно или галета.

кюфтета от патладжан

Леко запържете в малко количество растително масло.

кюфтета от патладжан

След това ги поставете в огнеупорен контейнер или само върху покрита чиния с лист за печене и ги изпратете за 10-15 минути в предварително загрята до 180 градусова фурна. Печете до появата на златиста коричка.

рецепта с патладжан

Опитайте се да приготвите тези зеленчукови кюфтета , може би ще ви харесат дори повече от традиционните . Харесва ли ви рецептата? След това разкажете за това на вашите приятели и приятелки!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft