Шоколадова торта с нежен вкус от детството-Свекървата я направи за дъщеря ми за рождения й ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Шоколадова торта с нежен вкус от детството-Свекървата я направи за дъщеря ми за рождения й ден
Шоколадова торта с нежен вкус от детството-Свекървата я направи за дъщеря ми за рождения й ден
46092
Шоколадова торта с нежен вкус от детството-Свекървата я направи за дъщеря ми за рождения й ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадовите торти са класически сладкиш, който много хора обожават. Много е трудно да развалите торта с шоколадови блатове, защото се получава невероятно с почти всякакъв крем, дори с плодово сладко.

И една от най-необичайните сред всички опции може да се нарече торта „Ескимо“ . Нейният уникален вкус ще се хареса на възрастни и деца благодарение на необичайния крем.

За първи път опитах тази торта, когато свекърва ми я изпече специално за внучката си, за чийто рожден ден се събрахме всички. Оказа се, че рожденичката сама е поръчала такава торта за баба си, тъй като я е пекла вече няколко пъти. Отначало бях изненадана, защото децата обикновено не харесват много горчивия вкус на шоколадовите печива . Но когато опитах тортата, веднага разбрах какво й е специалното и защо децата я обичат толкова много.

Основната характеристика на тази торта е нейният крем. Има вкус на мек кремообразен сладолед . В този случай тортите излизат доста сочни, особено ако са допълнително напоени. Единственото условие е тортата да престои няколко часа в хладилник преди сервиране. Но това са просто дреболии в сравнение с това какъв невероятен деликатес ще получите накрая.

Рецепта за шоколадова торта с нежен крем

Съставки:

  • 6 яйца
  • 300 г захар
  • 250 мл вода
  • 160 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 6 с.л. какао
  • 180 г кондензирано мляко
  • 250 мл мляко
  • 300 г масло
  • 4 с.л. сметана
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • сол

Приготвяне:

Приготвяне на крема

За да приготвите крема, разделете 4 яйца на белтъци и жълтъци. Към жълтъците добавете 80 г захар и разбийте до побеляване. След това налейте 100 мл вода в жълтъците и разбъркайте до хомогенност.

Добавете щипка сол към белтъците и започнете да разбивате. Щом белтъците започнат да изсветляват, започнете да добавяте на части 100 г захар. В същото време продължете да разбивате белтъците, докато се образуват силни, стабилни върхове. Когато достигнат това състояние, изсипете разбитите жълтъци и разбъркайте внимателно, докато масата стане хомогенна.
В яйчената смес се пресяват 130 гр. брашно, 3 с.л. какао и бакпулвер. Размесете тестото така, че да не останат отделни зрънца какао и брашно.

Застелете тава с пергамент, изсипете тестото в нея и я сложете във фурната. Блатът се пече на 180 градуса за 30 минути. Проверете готовността с дървено шишче.
В подходящ съд се разбиват 2 яйца, 50 г захар и ваниловата захар. Налейте 150 мл кондензирано мляко и 3 с.л. брашно. Започнете да разбърквате всичко, за да се смесят съставките. В сметаната постепенно налейте 250 мл мляко, като продължавате да бъркате.

След като масата стане хомогенна, поставете купата със сметаната на котлона и включете на среден огън. Когато кремът започне да се сгъстява, намалете котлона и оставете да къкри до сгъстяване. Охладете напълно готовия крем, като първо го покриете с фолио.

Разбийте с миксер 250 г размекнато масло. Трябва да стане по-пухкаво. Към маслото на порции добавете крема, като продължавате да разбивате. Готовият крем се оказва въздушен, подобен на кремообразен сладолед.

Разрежете охладения блат на два слоя. В 150 мл вода се разбърква 1 с.л. кондензирано мляко - с тази смес ще напоим блатовете.
Сега започнете да сглобявате тортата. Най-добре е да направите това в разделена форма или специален пръстен. Поставете блата на дъното и го залейте със сместа за напояване и след това сложете крема отгоре и го загладете. Напоете и втория блат, след което го наредете върху крема с напоената страна надолу. Покрийте тортата със стреч фолио и оставете в хладилник за 6 часа.

Когато тортата е готова, пригответе глазурата. В малка тенджера смесете 3 с.л. захар и какао, сметана и 50 гр. масло. Варете глазурата на слаб огън около 5 минути при непрекъснато бъркане. Охладете глазурата напълно.

Махнете ринга от тортата. С помощта на шпатула намажете горната част и страните на тортата. Можете да украсите с шоколадов шаблон отгоре, както и да използвате ядки, горски плодове, плодове или да оставите горната част само шоколад. Оставете фондана да стегне за 15 минути и сте готови за сервиране на тортата. Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft