Навремето в квартала нямаше сладкарница. Затова с мама си правехме сладкишите вкъщи. Обожавах нейния Наполеон - още го сънувам:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Навремето в квартала нямаше сладкарница. Затова с мама си правехме сладкишите вкъщи. Обожавах нейния Наполеон - още го сънувам:
Навремето в квартала нямаше сладкарница. Затова с мама си правехме сладкишите вкъщи. Обожавах...
621990
Навремето в квартала нямаше сладкарница. Затова с мама си правехме сладкишите вкъщи. Обожавах нейния Наполеон - още го сънувам:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-популярните десерти от близкото минало беше торта Наполеон   Всяка добра домакиня можеше да я прави. Днес сме ви приготвили рецептата за това изпитано с годините лакомство - е, изисква време, но пък резултатът е бомба!

Съставки:

460 гр.

брашно

410 гр. масло

160 гр. вода

15 гр. оцет

1/3 ч.л. сол

700 мл прясно мляко

200 гр. захар

3 яйца

30 гр. нишесте

10 гр. ванилена захар

Приготвяне:

  1. Нарежете 260 гр. охладено масло кубчета. Изсипете пресятото брашно и солта. Направете на трохи с пръсти.
  2. Смесете ледената вода и оцета. Изсипете в брашнената смес. Замесете тесто.
  3. Разделете тестото на 14 парчета. Увийте всяко парче в прозрачно фолио и пъхнете във фризера за около половин час.
  4. Извадете тестото на рафт в хладилника. Вземайте по един брой, а другите оставяйте вътре през това време.
  5. Разточете първото парче тесто на маса, поръсена с брашно. Подгответе шаблон на кръг с диаметър 21 сантиметра. Изрежете тестото по него. Не изхвърляйте изрезките, ще ви послужат за поръсване.
  6. Сложете тестото върху пергаментова хартия и набодете с вилица. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 7 минути до златисто-кафяво. По същия начин изпечете и останалите блатове. Изрезките от тестото изпечете за 7-9 минути. Сложете ги в пакет, докато дойде време да се използват.
  7. Пригответе крема. Към яйцата добавете захарта и ваниловата захар. Разбийте на хубава светла пяна. Добавете нишестето, като постоянно разбърквате. Оставете млякото да заври и да излейте вътре на тънка струйка яйчената смес. Сложете крема на слаб огън и варете, докато се сгъсти.
  8. Отстранете от огъня. Охладете до 30 градуса. Прибавете 150 гр. меко масло и разбийте.
  9. Сглобете тортата. Всеки блат намажете с тънък слой крем и ги съединете. С останалия крем намажете отстрани и отгоре. Украсете с натрошените изрезки. Пъхнете сладкиша в хладилника за една нощ.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft