Чуквам им по едно яйце и всеки път стават фантастични! Гнезда от кайма, както ги правеше мама...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чуквам им по едно яйце и всеки път стават фантастични! Гнезда от кайма, както ги правеше мама...
Чуквам им по едно яйце и всеки път стават фантастични! Гнезда от кайма, както ги правеше мама...
105381
Чуквам им по едно яйце и всеки път стават фантастични! Гнезда от кайма, както ги правеше мама...
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гнезда от кайма с яйце  - една добра алтернатива на обичайните котлетите. Тестени ястие във фурната, което го прави много по-вкусни и по-здрави месо пържени в тиган.

Ястието изглежда необичайно и апетитен. го Хранене върху легло от зеленина, ще украсят масата за почивка, приятно изненада гостите и домакинство. Плънка да изберете по свой вкус и добавете любимите подправки за повече аромат.

Продукти:

250 гр. мляно свинско  месо

250 гр.

мляно  говеждо месо

1 питка бял хляб

1 чаша прясно мляко

1 глава лук

1 морков

6 яйца

10 мл олио

зелени подправки на вкус

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Ситно нарежете лука, моркова настържете на ситно ренде.
  2. Потопете хлебчето в млякото за 10-20 минути, след което го намачкайте.
  3. В купа смесете двата вида мляно месо, зеленчуците, хляба, едно яйце. Добавете сол и черен пипер.
  4. Разделете каймата на 5 части и оформете гнезда.
  5. Намажете тавичката с олио или покрийте с фолио, а отгоре поставете гнездата от кайма. Отгоре във всяко счупете по едно сурово яйце и посолете.
  6. Изпечете във фурната за 35 минути на 180 градуса.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft