Афро-бразилски хороскоп на Ориша: разберете какъв магически покровител имате по дата на раждане

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Афро-бразилски хороскоп на Ориша: разберете какъв магически покровител имате по дата на раждане
4490
Източник: За Жената
Снимков материал: Midjourney
Афро-бразилски хороскоп на Ориша: разберете какъв магически покровител имате по дата на раждане

Този хороскоп се счита за един от най-старите и най-малко известните в света. Коренното население на Африка и Бразилия твърдо вярва в силата на полубоговете Ориша и ги боготвори, като неизменно намира подкрепа в тяхно лице.

Със сигурност сте чували повече от веднъж за натални, китайски, кармични или нумерологични хороскопи .

Те са често срещани по целия свят и затова милиони хора редовно проверяват прогнозите на звездите, изграждайки живота си според указанията на небесните тела. Но малко хора знаят за съществуването на местни хороскопи, които са от голямо значение за някои народи.

По този начин много жители на Африка и Бразилия се покланят на полубожествените духове на оришите, които крият в себе си вибрационните сили на природата. След като разпознаете своя „водач“, можете не само да откриете непознати аспекти на собствената си личност, но и да привлечете подкрепата на висшите сили.

Ориша Агаю ( 22 декември - 20 януари )

Ориша Агаю съчетава силата на недрата на земята, а също така символизира пустини и реки, които са основните му източници на сила. Хората, родени по това време, са естествени лидери. Те имат силата да изглаждат грубите ръбове и да водят масите към по-добър живот. Човек може само да завижда на способността им да работят и може само да се учи от желанието им да вдъхновяват другите за нови победи.

Ориша Ошоси ( 21 януари - 19 февруари )

Ориша Ошоси символизира горите, природата и зеленчуковите градини. Този дух позволява на своите подопечни бързо да намерят своята цел и да решат житейските приоритети. Той е отговорен за изобилието във всички области. Хората, които Ошоси предпочита, са особено креативни, оптимистични и обичат живота. Ако успеят да запазят тази страст и да я пренесат през целия си живот, тогава няма съмнение, че споменът за тях ще живее много дълго.

красива африканка

снимка: Midjourney

Ориша Инле (20 февруари - 21 март)

Ориша Инле се смята за един от най-мощните духове в афро-бразилския хороскоп. Той има силата да лекува най-дълбоките рани и да лекува души, които отдавна са загубили надежда за най-доброто. Тези, които са под негова защита, са спретнати и чисти. Винаги са готови да помогнат на другите и просто обичат да се обграждат с комфорт и хармония. Освен това хората, родени през този период, могат да намерят признание в психологията и коучинга.

Ориша Огун (22 март – 20 април)

Духът на Ориша Огун е божеството на твърдите метали и минерали. Именно тази характеристика дава на хората, родени през този период от време, вродена мъдрост и добро психическо здраве. Благодарение на това те имат силата да раздават правосъдие и да разкриват своя творчески потенциал, който има силата да променя света. Продължавайте да развивате хоризонтите си и обръщайте внимание на сигналите на тялото - те никога няма да ви излъжат.

Ориша Око (21 април - 21 май)

Ориша Око обедини в себе си мощната сила на земята. Той се смята за дух на справедливост, който предава на всичките си подчинени. Хората, родени през този период, са родени работохолици, които са свикнали да разчитат само на интуицията си и тя просто ги води в правилната посока. Те могат лесно да разрешават противоречиви ситуации и да помагат на хората да подобрят отношенията помежду си. Те черпят енергия и сила от тишината и уединението, така че една вечер с книга и чаша билков чай ​​винаги ще бъде по-ценна за тях от шумен купон.

африканка рисунка

снимка: Midjourney

Ориша Елегуа ( 22 май - 21 юни )

Ориша Елегуа се смята за един от най-древните богове, който има огромна сила да отваря и затваря пътя към щастието. Той помага на всички, които се стремят да подобрят живота си по честен начин, а не прескачат главите на другите. Това божество дава на хората, родени през този период, способността да намират общ език с различни личности, а също и винаги да бъдат в центъра на вниманието. Винаги е интересно да прекарвате време с тях и да научите нещо ново.

Ориша Ошум ( 22 юни - 23 юли )

Духът на Ориша Ошум е символ на водните елементи, както и олицетворение на женствеността и сексуалността. Хората, родени от 22 юни до 23 юли, се отличават със своята специална външна привлекателност и нежност, което им позволява да избягват конфликти и да станат почти идол за мнозина. Всеки от отделенията на това божество има отлично чувство за хумор и знае как да се радва на най-обикновените малки неща в живота, на които мнозина може дори да не обърнат внимание, смятайки ги за напълно незначителни.

африканка накити

снимка: Midjourney

Ориша Шанго ( 24 юли - 23 август )

Енергията на духа на Ориша Шанго се счита за една от най-ярките. Тя е неразривно свързана с огъня, светкавиците и гръмотевичните бури. В Африка това божество често се свързва с гръцкия бог Зевс, който е известен със своето влияние и лидерски качества. Шанго е благороден и справедлив дух и затова предава всички тези характеристики на онези, които са родени по време на периода на неговата власт. Ето защо измамници и други безскрупулни хора винаги ще бъдат бързо разкрити от тях.

Ориши Йеманджи ( 24 август – 23 септември )

Богинята Ориша Йеманджи се смята за олицетворение на живота и просперитета, олицетворяваща енергията на морето. Особено се цени от тези, които се стремят да намерят подкрепа в живота си и да придобият проста светска мъдрост, която може да отвори много врати. Тези, които са под патронажа на Ориша Йеманджи, се считат за едни от най-икономичните и отзивчиви. Те се стремят да създадат хармония в живота си, което им позволява да намерят отговори на различни въпроси.

Ориша Оббатала ( 24 септември – 23 октомври )

Ориша Оббатала е по-възрастен дух, който се смята за владетел на други божества. На пръв поглед той е доста дружелюбен и спокоен, но всъщност в него се крие огромна сила, благодарение на която привлича късмета. Подопечните му са особено здрави. Те са тактични и дипломатични, така че през целия си живот събират много полезни контакти, които по-късно се оказват невероятно полезни за тях, позволявайки им да достигнат невероятни висоти.

африканка танц

снимка: Midjourney

Ориша Орула ( 24 октомври - 22 ноември )

Според една от легендите Ориша Орула е присъствал при създаването на света и затова той е един от най-мъдрите и проницателни духове на афро-бразилския хороскоп. Родените между 24 октомври и 22 ноември имат способността да „сканират“ хората, което прави доста трудно да се скрие нещо от тях. Разчитат на проницателния си ум и само с него си правят изводи. Тези хора са много привлекателни и затова от пръв поглед са готови да пленят представителите на противоположния пол.

Ориша Бабалу Айе ( 23 ноември – 21 декември )

Лечебните способности на Orisha Babalu Aye са легендарни в Бразилия. Смята се, че той е в състояние да излекува най-слабите души и да защити слабите от ужасните нещастия на съдбата. Този дух се отличава със специално желание за благородство и духовно наставничество, на което се опитва да научи своите отделения. По правило хората, родени през този период от време, са спокойни и благоразумни. Те никога няма да решат да направят някакви промени, без първо да обмислят всички възможни последствия. Освен това такива хора обръщат голямо внимание на благотворителността и никога не спестяват да помагат на нуждаещите се.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft