Защо всички опитни градинари започнаха да заряват рибни глави в градините си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Защо всички опитни градинари започнаха да заряват рибни глави в градините си
19734
Защо всички опитни градинари започнаха да заряват рибни глави в градините си

 Основната страст на баба е градината. В него тя инвестира не само силите и пенсията си, но и необичайно подхранване на  почвата, което изкарва висока реколта вска година . Едно от тях е рибата като тор, колкото и страанно да ви звучи се оказа, че доста професионални градининари използват точно този трик.

Когато за първи път видях този ритуал, си помислих, че баба ми е луда. Оказа се, че рибата като тор служи в полза на реколтата на цялата улица. Баба ми научила за този лайфхак от майка си.

Как се прилага тор от риба

Баба ми зарива пресни или замразени рибни глави в дупката, когато засажда градински храсти и млади дървета. Въпреки това, за да получи добра реколта и да засили растежа на растението, понякога слага и на старите растения

Моят съсед пък  хвърля  от евтината риба в дупките, когато засажда разсад от краставици и домати. Няма да ви каж каква реколта вади.

Много от нашите съседи хранят растенията с кайма от риба, а не с цели парчета. Но баба ми използва само глави. Казва, на първо място, по този начин е по-евтино. И второ, главите гният по-бавно.

 

Защо торът от риби е толкова ефективен

Факт е, че рибата съдържа калций, фосфор, азот и много други вещества, полезни за отглеждането на растенията. Ако ви е неудобно да работите с рибни глави, можете да използвате фуражно брашно . То също така се усвоява лесно от разсад и е не по-малко полезно

Острата миризма прогонва параазити и гризачи от градината. Следователно, ако погребете рибна храна по периметъра, няма да се страхувате от нападения от вредители до есента. Но такъв "деликатес" привлича червеи. Те ще разхлабят почвата в градините ви и ще оставят полезни отпадъци.

Знаете ли, че рибата като тор често е била използвана от японските фермери в началото на миналия век? Страната винаги е била богата на морски дарове, но те изобщо не са имали минерални торове. Опитвали ли сте да храните растенията с риба? Споделете своя опит!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft