Коя от коя по-красиви: Кейт, кралица Летисия и Камила в състезание по грация и елегантност. Коя е най-хубава? (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Коя от коя по-красиви: Кейт, кралица Летисия и Камила в състезание по грация и елегантност. Коя е най-хубава? (Снимки):
3383
Източник: dariknews.bg
Коя от коя по-красиви: Кейт, кралица Летисия и Камила в състезание по грация и елегантност. Коя е най-хубава? (Снимки):

Едно важно събитие събра на едно място най-красивите короновани особи в Европа. И тази година  рицарите на Жартиерата  се събраха на празнична служба в параклиса на ордена „Свети Георги“ в замъка Уиндзор.

Освен почти цялото кралско семейство, начело на което блестеше прекрасната както винаги Кейт Мидълтън , присъстваха и испанската кралица Летисия със съпруга си крал Фелипе. Сред гостите бяха и холандската кралица Максима . Противно на очакванията, че ще се конкурират за чуждото внимание, почти през цялото време кралските дами се наслаждаваха на компанията си и си побъбриха по женски. Изящество, класа, стил - всички те бяха подбрали изключително впечатляващи тоалети .

орденът на Жартиерата

Орденът на жартиерата е учреден през 1348 година от крал Едуард III. Това е най-високата награда за преданост и доблест и неслучайно негови рицари са членове на кралската фамилия, близки до нея, както и държавни глави. Английският рицарски орден е учреден по време на Стогодишната война, като с този орден Едуард прави опит да обвърже по-силно най-важните рицари на кралството си.

Най-известната история за появата на ордена разказва, че в паузата между ожесточените сражения монархът устройва бал. Докато танцува с любимата си - графиня Солсбъри, на пода изпада нейната жартиера и той я взима с думите: „Срам за онзи, който е помислил нещо лошо”. Британският крал, който по това време се домогва до френския престол, произнася знаменитата фраза на френски (Honi soit qui mal y pense). По-късно фразата става девиз на учредения от него орден. Сега тя стои на герба на Великобритания.

парад Ордена на Жартиерата

Едуард III избира за патрон на ордена Свети Георги, който кореспондира с предназначението му. Знамето на Свети Георги - червен кръст на бял фон, се е развявало в битките като символ на Великобритания. Именно този знак, обграден от кръг, украсява и днес парадното облекло на рицарите на Жартиерата. 

Но нека откъснем поглед от историята и да се съсредоточим в красотата на дамите, които изнесоха истински урок по елегантност и стил с тоалетите си:

Кейт с кралица Максима

Кейт и кралица Летисия

Камила с кралица Летисия

Кейт Мидълтън с кралица Летисия и Камила

кралица Елизабет орден на Жартиерата

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft