Между стената и ваната имаше дупка, в която влизаше влага и гледката ставаше страшна, докато не измислихме с мъжа ми това

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Между стената и ваната имаше дупка, в която влизаше влага и гледката ставаше страшна, докато не измислихме с мъжа ми това
9232
Между стената и ваната имаше дупка, в която влизаше влага и гледката ставаше страшна, докато не измислихме с мъжа ми това

Проблемът с разстоянието между ваната и стената е познат на всички семейства. Даже и най-малкият процеп води до доста неприятни последици: противна миризма на влага, мухъл, петна и в крайна сметка недоволни съседи.

Най-ефективният метод за справяне с това е да затворите пропастта

Ние ще ви дадем няколко прости метода как да запълните разстоянието между ваната и стената. 

 

Възможни решения на проблема:

Самозалепваща се лента

Това е най-бързият и най-достъпен начин за тези, които планират да запълнят малките процепи.

Съставът на лентите включва фунгициди, така че проблемът с плесента ще бъде решен от само себе си. Залепете лентата на чиста и суха повърхност. В действителност, специалистите нямат доверие на лепенката, затова допълнително може да използвайте течен силикон.

 

Санитарен силикон

Този метод е подходящ и за най-тесните процепи. За най-добри резултати предварително почистете и подсушете повърхността, а след това нанесете слой от специалния силикон.

Не забравяйте, че след употреба на уплътнителя, трябва старателно да проветрите помещението, докато изсъхне, тъй като съдържа оцетна киселина, която има по-скоро неприятна миризма.

Полезно: ще се получи по-гладка повърхност, ако използвате самозалепваща лента за изолиране на процепите.

Полиуретанова пяна

Това, по наше мнение, е най-лесният начин. Необходимо е само повърхността да е чиста и суха преди нанасяне на пяната в пролуката между ваната и стената. Материалът се разширява, за да запълни цялото налично пространство. След това трябва да се изчака да изсъхне напълно. И не забравяйте, че пяната трябва да е водоустойчива!

Циментов разтвор

Това е отличен и ефективен начин за запълване на големите разстояния! Както и при предните методи, повърхността се почиства, но без да се подсушава. След това се подготвя специален кофраж. Намажете областта с разтвора и оставете да изсъхне напълно. Този метод е доста не естетичен, затова се препоръчва циментовият разтвор да се прикрие с лента или керамични плочки.

Керамичен перваз

И последният, може би най-естетичен вариант, с който да затворите процепа между ваната и стената – е керамичният перваз. Той се поставя със специално лепило за плочки. Трябва да отделите повече време и усилия, но резултатът ще надхвърли всички очаквания!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft