Приготвят зеленчуците по специален начин и не докосват ТАЗИ храна: Защо японските жени никога не дебелеят и не се нуждаят от диета

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Приготвят зеленчуците по специален начин и не докосват ТАЗИ храна: Защо японските жени никога не дебелеят и не се нуждаят от диета
1173
Източник: За Жената
Снимков материал: Shutterstock
Приготвят зеленчуците по специален начин и не докосват ТАЗИ храна: Защо японските жени никога не дебелеят и не се нуждаят от диета

Японките никога не ядат само една храна - това е основната причина, поради която не дебелеят и никога не се налага да спазват диета!

Японките винаги са били сред най-красивите и елегантни жени в света. На 30 години изглеждат сякаш са на 18, а на 40 – сякаш са на 25.

Основният фактор за добрия им външен вид и дълголетие е диетата им.

Богато меню

Погрешно схващане е, че японците ядат само суши. Напротив - менюто им е много по-богато и освен риба, съдържа морски дарове и билки, зеленчуци, соя, ориз, плодове, зелен чай... Висококалорични ястия, както и бърза храна, рядко могат да се видят в чинията им. При избора на храна е важно тя да е сезонна и прясна, през зимата ядат месо, риба, супи и топли напитки, докато през лятото ядат морски дарове, студени супи, салати....

меню японци

Снимка: pixabay

Зеленчуците винаги се нарязват на листа

Варене, печене на скара, готвене на пара, задушаване с много малко олио - така се приготвя храната в Япония. Зеленчуците винаги се нарязват на листа, за да бъдат обработвани възможно най-малко и да запазят колкото се може повече хранителни вещества. Естествената красота, цветът и вкусът са на първо място за тях, затова са много внимателни с подправките и се стараят да не прекаляват и да не натоварват стомаха.

Те се хранят бавно

Храненето за японските жени е цял ритуал. Те се хранят бавно, на малки хапки и малки порции. Храната рядко се декорира, защото настояват за естествен вид, а две различни ястия почти никога не се поставят в една и съща чиния, защото това се смята за липса на вкус.

японки хранене

Снимка: pixabay

Ориз винаги

Оризът е неразделна част от почти всяко хранене в Япония и обикновено се приготвя само с добавяне на сол и масло.

Разнообразна закуска

В Япония практиката за закуска е такава, че тя трябва да се състои от разнообразни храни и няколко малки порции. Трябва да има няколко ястия, обикновено риба, ориз, омлет, мисо супа, соя и някои зеленчуци. Разбира се, с чай.

японка хранене

Снимка: pixabay

Без сладкиши и торти

Японците рядко ядат десерт, а когато го правят, то е в малки количества. Те нямат изискани торти и тарталети и дори правят оризов сладолед (мочи). Това са сладкиши с ниско съдържание на захар, които ние на Запад вероятно дори не бихме харесали - освен заради ефекта на идеално плосък корем.

японски сладкиши

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft