Продуктите, които съсипват щитовидната жлеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Продуктите, които съсипват щитовидната жлеза
1811
Продуктите, които съсипват щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е толкова малък и важен орган, а нарушенията в работата й засягат почти веднага целия организъм. Междувременно, в почти всеки дом има познати и на пръв поглед безобидни неща, които могат да навредят на щитовидната жлеза.

Какъв е рискът?

Основното и очевидното, това е гушата.

Освен това дори когато все още не се вижда, тя се усеща по стягането на гърлото, дрезгавост, кашлица, проблеми с дишането и преглъщането. За по-възрастните хора разстройството в работата на щитовидната жлеза гарантира психични проблеми, до деменция. Рискът от сърдечносъдови заболявания се повишава с повече от 50%. Болната щитовидна жлеза почти автоматично води до наднормено тегло, което от своя страна, повишава рисковете от фрактури (особено на бедрото и гръбначния стълб). И, разбира се, проблемите с щитовидната жлеза, особено през първия триместър на бременността, са смъртоносно опасни за нероденото дете.

Пластмасови изделия

Пластмасата и нейните компоненти, особено фталатите, изключително силно влияят върху работата на щитовидната жлеза. Вездесъщите фталати (соли и естери на фталовата киселина) се намират в почти всеки пластмасов материал - от бутилки до лак за нокти.

Соеви продукти

Соята и соевите продукти сами по себе си са доста здравословно нещо, но и тук има “лъжичка катран в меда”. В соевия протеин се съдържат фитоестрогени, които може да нарушат работата на щитовидната жлеза. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft