Първо официално изявление на Има такъв народ-Ето какво ще направят първо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Първо официално изявление на Има такъв народ-Ето какво ще направят първо!
1842
Първо официално изявление на Има такъв народ-Ето какво ще направят първо!

След като след изборите от "Има такъв народ" запазиха дълго мълчание, в първата си реч от парламентарната трибуна представителят на формацията Тошко Йорданов обви приоритетите на партита.

Спешна промяна в Изборния кодекс, като поправките ще бъдат внесени още днес в деловодството на НС и поправки в Закона за политическите партии, за да стане субсидията 1 лев за действителен глас на изборите.

"Няма нужда се лъжем. Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат от4 години, но това поставя пред него една основна задача и това е промяна в Изборния кодекс.

Има няколко неща, които искат хората и този парламент е длъжен да направи, за да може всеки българин да упражни правото си на глас“, отбеляза Йорданов.
Като примери той посочи 100% машинно гласуване, да се гласува по пощата, да се премахне ограничението за броя на секциите в чужбина, да има видеонаблюдение на изборите, да се разпусна настоящата ЦИК и да се избере нова.

"Имаме парламент, който е различен от всички предишни, защото закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Различен е, защото има представители на хората, които протестираха една година, има хора в залата, които ядоха бой от полицията и аз ги знам поименно", коментира Йорданов.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft