Сладкиш Негърска пяна - лесен като песен! Глътка коняк и става неземно пухкав и мек:
        
        
        
                    21 Ноември 2018
                
                19214
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Бърз, лесен, икономичен и най-важното - нежно мекичък и страшно ароматен. Такъв е днешният сладкиш.
 Името му е  Негърска пяна , което може би се дължи на мекотата и тъмния цвят от сладкото в него. Най-вкусен става със  сладко от кайсии  или ягоди, но може да го приготвите с абсолютно всякакво  по-кисело сладко или конфитюр . 
                
Сладкишът със сладко се получава мекичък и пухкав (благодарение на коняка), сочен и невероятно ароматен .
Опитайте - няма да съжалявате!
Сладкиш Негърска пяна
Продукти
- 1 чаша кисело мляко ;
 - 1 чаша сладко + една супена лъжица сладко за глазурата;
 - 2 пресни яйца ;
 - 150-200 гр. захар ;
 - 2 чаши брашно (обем 250 милилитра);
 - 1 с.л. сода за хляб (или 1 ч.л.сода + 2 ч.л. бакпулвер );
 - 1 с.л. коняк - по желание;
 - ванилия ;
 - 1 шепа ядки на вкус - орехи , лешници, бадеми...
 
За поръсване
Приготвяне
- Може и да не добавяте коняк, но той прави сладкиша още по-сочен и с наситен вкус.
 - Разбийте яйцата в купа, добавете захарта и бийте, докато сместа се сгъсти.
 - Добавете сладкото, коняка и киселото мляко. Разбъркайте всичко с миксер до гладка смес.
 - Пресейте пшеничното брашно в отделна купа, разбъркайте го със содата и бакпулвера (тази комбинация е по-добра от само сода), като използвате телена бъркалка.
 - След това изсипете на части брашното в течните съставки, като разбърквате добре след всяка нова доза.
 - Накрая добавете шепа ядки, предварително изпечени за 10 минути в сух тиган и нарязани.
 - Покрийте тавичката с хартия за печене (или просто я намажете с масло) и излейте тестото.
 - Пъхнете сладкиша във фурната, предварително загрята на максимална температура и печете в продължение на 10-15 минути.
 - След това намалете фурната на 180 градуса, продължете да печете още 20-40 минути: всичко зависи от височината на сладкиша.
 - Проверете готовността както обикновено: с дървено шишче или клечка за зъби.
 - Незабавно извадете готовия сладкиш от формата, прехвърлете върху чиста кърпа и оставете да се охлади напълно.
 - След това намажете горната част с течно сладко и поръсете по желание пудра захар например.
 - Много вкусно става, когато се поръси със следната смес: захар, канела и шепа нарязани орехи. Орехите предварително са запечени на сух тиган и смлени.
 
Приятен апетит!
Редактор: Петя Иванова
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







