Червените и ароматни ягоди са любимият ни пролетно-летен плод. Те са изключително вкусни, а освен това и много полезни за здравето.
Ягодите регулират кръвното налягане и спомагат за сваляне на излишните килограми. Те са наистина здравословна и нискокалорична храна, която стимулира работата на черния дроб и бъбреците и подобрява изхвърлянето на течности от организма. Ягодите имат високо съдържание на калций и желязо, заради което се препоръчват на подрастващи деца и бременни жени, както и при менопауза.

Първо няколко важни правила:
А сега ще ви издадем един лесен трик, с който да удължите годността на сочните плодове.

Оказва се, че обикновеният трапезен оцет ще ви помогне да запазите ягодите (и повечето други плодове) пресни три пъти по-дълго . Той ще послужи като естествен и безопасен консервант, без да разваля вкуса на узрелите плодове. Ето какво трябва да направите.

Вземете купа по-дълбоко, изсипете две и половина чаши чиста вода и половин чаша оцет. Поставете плодовете там и ги оставете да киснат за около 5 мин. Оцетът ще унищожи повечето бактерии и плесенни спори - основните причини, поради които ягодите се развалят. Но преди процедурата, не забравяйте да премахнете вече развалените плодове: уви, те не могат да бъдат спасени.

След накисване поставете плодовете в гевгир и ги изплакнете добре под течаща вода. Няма да остане следа от оцета.

Изсушете добре плодовете с хартиена кърпа или салфетка.

Остава само да приберете сухите ягоди в херметичен съд и да го сложите в хладилника. Ако следвате всички стъпки, плодовете могат да останат идеално свежи в продължение на седем до десет дни. Сякаш току-що откъснати от градината.















