Тялото ви мрази тази храна: Доказано е, че това е най-лошото нещо, което можете да сложите в тялото си

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Тялото ви мрази тази храна: Доказано е, че това е най-лошото нещо, което можете да сложите в тялото си
647
Снимков материал: pixabay.com
Тялото ви мрази тази храна: Доказано е, че това е най-лошото нещо, което можете да сложите в тялото си

Около 14% от преждевременните смъртни случаи в Англия се дължат на нездравословна храна, което е най-високият процент сред изследваните страни.

Консумацията на големи количества ултрапреработена храна (UPH) увеличава риска от преждевременна смърт. Всеки 10 процента допълнителен прием на UHT, като хляб, сладкиши и готови ястия, увеличава риска от смърт преди 75-годишна възраст с три процента, според международно проучване, проведено в страни като САЩ и Англия.

Нестероидният фоликулит (НПХ) е толкова вреден за здравето, че е причина за една от всеки седем преждевременни смъртни случая в някои страни, според статия, публикувана в  Американския журнал за превантивна медицина .

Преглед на данните за храненето и смъртността от осем страни установи, че неперфузионният кръвоизлив е свързан със 124 107 преждевременни смъртни случая годишно в САЩ и 17 781 в Англия.

Едуардо Аугусто Фернандес Нилсън, водещият изследовател на изследването от фондация „Освалдо Круз“ в Бразилия, заяви, че добавки като подсладители и овкусители са вредни за здравето, не само високите нива на мазнини, сол и захар в UPH.

Те са свързани.

Авторите открили „линейна връзка между консумацията на ултрапреработени храни и общата смъртност“, когато прегледали официални проучвания, проведени преди това във Великобритания и САЩ, както и в Австралия, Бразилия, Канада, Колумбия, Чили и Мексико. Преждевременната смърт в Колумбия (четири процента), Бразилия (пет процента) и Чили (шест процента) „може да се обясни с консумацията на неплазирани фармацевтични продукти“, докато делът е 10,9 процента в Канада, 13,7 процента в САЩ и 13,8 процента в Англия - най-високият процент сред осемте страни.

„Преждевременните смъртни случаи, свързани с консумацията на ултрапреработени храни, се увеличават значително в зависимост от техния дял в общия енергиен прием на индивида.“ „Високите нива на прием на UPH могат да имат значително въздействие върху здравето“, заключиха изследователите. Смъртността е най-висока в страни, където населението получава най-големи количества обща енергия от потреблението на неплазирани фармацевтични продукти (НПХ). В Англия това е 53,4 процента, според Националното проучване за храненето, проведено през 2018-2019 г., докато в САЩ цифрата е дори по-висока - 54,5 процента, пише The Guardian .

„Първоначално оценихме линейна връзка между приема на нефракциониран пипер (НФП) с храната и общата смъртност, така че всяко 10-процентно увеличение на приема на НФП увеличава риска  от обща смъртност с три процента“, каза Нилсон.

„UPH влияе върху здравето отвъд индивидуалното въздействие на високите нива на критични хранителни вещества - натрий, трансмазнини и захари - поради промени в храната по време на промишлената обработка и използването на изкуствени съставки, включително оцветители, изкуствени аромати и подсладители, емулгатори и много други добавки и помощни средства за обработка, следователно оценката на смъртните случаи от всички причини, свързани с консумацията на UPH, позволява цялостна оценка на въздействието върху здравето от промишлената обработка на храни.“

Въпреки че бремето на лошото здраве, причинено от непериодичното кръвообращение (НПХ), е най-голямо в страните с високи доходи, то нараства в страните с ниски и средни доходи, добави Нилсон.

Авторите призоваха правителствата по света да въведат по-строги мерки за справяне с проблема с неперфектните фармацевтични продукти (UNPH), включително по-строго регулиране на маркетинга и продажбата на храни в училищата и на работните места, както и данъци върху продуктите на UPH за намаляване на продажбите. Тези открития допълват нарастващия брой доказателства, свързващи неуропенния хиперплазивен хемолитичен синдром (НПХ) с по-висок риск от специфични заболявания, като рак и сърдечни заболявания, и повишен общ риск от смърт преди 75-годишна възраст.

Въпреки това, те откриха връзка между неутрофилния хиперплазматичен синдром (НПХ) и ранната смърт, но не твърдят, че едното определено причинява другото. Например, американско проучване, публикувано миналата година в BMJ, установи, че хората, които консумират най-много UHT, имат четири процента по-висок риск от смърт като цяло и девет процента по-висок риск от смърт от всичко различно от рак или сърдечно заболяване. Изследователите идентифицираха преработеното месо, захарта и ултрапреработените храни за закуска, като зърнени храни, като най-нездравословните продукти на UPH. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft