Хем е баница, хем е постна: това определено ще е звездата на празничната трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хем е баница, хем е постна: това определено ще е звездата на празничната трапеза
Хем е баница, хем е постна: това определено ще е звездата на празничната трапеза
51465
Хем е баница, хем е постна: това определено ще е звездата на празничната трапеза
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С наближаването на Бъдни вечер започваме да се оглеждаме за постни рецепти   в Интернет и кулинарните книги. А може ли празник без традиционната баница ? Ако се питате как така баницата ще е хем баница, хем постна, ето го отговора: предлагаме ви да опитате този уникален зелник с готови кори и кисело зеле .

Всяка хапка се топи в устата, а съчетанието между киселичкото зеле и тестените кори е направо вълшебно!

зелник с готови кори

Зелник с готови кори

Продукти:

1 кг готови кори за баница

1 голяма кисела зелка

1/2 стрък праз

смлян черен пипер

сол

1 чаша газирана вода

1 чаша олио 

Приготвяне:

Нарежете ситно праза и го сложете в тиган с олио. Задушете на силен огън. Щом омекне, прибавете ситно нарязаното кисело зеле и задушавайте, докато водата от зелето се изпари при постоянно разбъркване. Добавете смлян черен пипер, ако желаете (не добавяйте сол преди да опитате, защото зелето е достатъчно солено). 

След като плънката е готова, пригответе корите. Смесете газираната вода и олиото (зехтина), като ги разбърквате добре всеки път, преди да ги използвате.

Вземете 3 кори, поставете ги на масата и поръсете със смес от газирана вода и мазнина, след това върху половината повърхност поставете от плънката със зеле и навийте на руло.

Усучете рулата под формата на охлюв, започвайки от средата на тавата за печене, а след това продължете в кръг, докато съдът се напълни.

Тавичката за печене трябва да е добре намазана с мазнина.

Щом оформите баницата, поръсете отгоре със смес от вода и олио (не прекалено много) и сложете да се пече на 180-200 градуса във фурната за около 45 минути, докато повърхността се запече и зачерви.

Извадете готовия зелник от фурната, напръскайте го с малко студена вода, покрийте с кърпа и го оставете да изстине малко, преди да разрежете и поднесете.

Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft