„Жена ми остаря, не е толкова хубава, колкото беше и вече не ме привлича“: Отговаря псигологът

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
„Жена ми остаря, не е толкова хубава, колкото беше и вече не ме привлича“: Отговаря псигологът
8830
„Жена ми остаря, не е толкова хубава, колкото беше и вече не ме привлича“: Отговаря псигологът

Психолог отговори на признанието на мъж, който вече не се чувства привлечен от съпругата си в брака

Мъж направи напълно честни признания и описа проблема в брака си:

„Женен съм от много години и все още обичам жена си, но майчинството и стареенето взеха своето. Боря се със себе си и искам да изпитам привличането, което винаги съм изпитвал към нея, но не мога да се насиля.

Въпреки че я смятам за красива, все по-често се провалям в леглото. Тя се ядосва от това, разочарова се, но аз просто не знам как да си помогна.

Въпреки всичките усилия не се получава. Проблемът е в мен. Не знам какво да направя, за да върна искрата. Започвам сериозно да се притеснявам за нашия брак, защото виждам, че този проблем може да ескалира. Моля за съвет, който може да ми помогне, не знаех, че проблемът с "видимото" ще се превърне в толкова голяма пречка за мен“, пише мъжът и моли за помощ от психолог.

„Благодаря ви за честността“

Брачният консултант Памела Стивънсън Конъли благодари на мъжа за неговата честност, защото повечето мъже не се опитват да решат проблема с жените си по този начин, въпреки че много от тях имат същия проблем.

Каква е тайната на всеки щастлив брак?

„Неприятен и нежелан е фактът, че всяка промяна във външния вид на партньора – особено при зрително чувствителните – може да доведе до промяна във физическата привлекателност. Още по-важна е психологическата промяна, която може да настъпи, когато мъжът започне да вижда жена си преди всичко като майка, а не като любовница.

Това наистина може да бъде опустошително за него. Може да го преживее като голяма загуба, която дори да го доведе до депресия. При някои мъже може да е следствие от неосъзнати чувства, когато мъжът започне да свързва жена си с табу-кръвосмешението, като фигура в семейната общност, което естествено намалява интереса към партньора в интимен план“ , отговори Конъли.

„Спомнете си началото“

„Като двойка ще ви е от полза да намерите начин да възобновите романтиката.“ Спомнете си как сте се ухажвали един друг, когато сте били млади. Отделете време само за вас двамата. Поканете я на вечеря, облечете се и покажете вълнение, че отивате на среща. Дръжте я за ръката. Ако сте по-възрастни, може да не ви се ходи на клуб след вечеря, но защо не поседите още малко в бар, който пуска музика от вашата младост?

Бъдете постоянни и считайте това за важен момент, когато вие, като мъж, трябва да се изправите пред предизвикателството да бъдете по-зрял и търпелив. Опитайте се да разпознаете и уважавате новите фази от живота, в които и двамата навлизате. „Не оказвайте натиск върху себе си или върху нея, за да постигнете любовна експлозия, защото, повярвайте ми, най-вероятно всичко ще се реши, когато и двамата не се подлагате на натиск, че трябва да направите нещо веднага и сега“, заключава брачният консултант.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft