12 начина да се отървете от подут корем без упражнения

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
12 начина да се отървете от подут корем без упражнения
65514
12 начина да се отървете от подут корем без упражнения

Изпъкналият корем е една от проявите на подуване на корема, което само по себе си е естествен процес на тялото. В нормално състояние около 1 литър (около половината) от стомаха и червата се пълни с газове.

Въздухът в стомаха е резултат от работата на микроорганизмите на чревната микрофлора - бактерии, които подпомагат храносмилателния процес. Колкото по-трудно стомаха усвоява храната, толкова повече газове се произвеждат.

Ние ви предлагаме няколко начина да се отървете от подутия корем и в същото време да помогнете на стомаха в ежедневната му упорита работа.

 

Метод # 1: Масажирането на тази точка помага за намаляване на образуването на газове и облекчаване на стомаха.

Вземете пъпа като „отправна точка“. Поставете 4 пръста хоризонтално над него. Желаната точка е над горния пръст. Масажирайте я за 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и по същия начин обратно на часовниковата стрелка. Ако сте направили всичко правилно, ще почувствате кисел вкус в устата си и слюноотделянето ще се увеличи.

 

Метод №2: Този масаж ще помогне да се премахне задържането на вода и да се облекчи болката в стомаха.

Тази точка е разположена на височината на втория пръст над пъпа. Натиснете върху него и масажирайте 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и още толкова в посока обратна на часовниковата стрелка.

 

Метод # 3: Този вид масаж ще увеличи чревната активност и ще премахне тежестта.

Поставете 4 пръста хоризонтално под пъпа. Правилната точка се намира под малкия пръст. Освен това се нуждае от 2-3 минути масаж по посока на часовниковата стрелка и също толкова обратно на часовниковата стрелка. Ако се направи правилно, това ще помогне да се отървете от подуване на корема.

Здравият човек може да има много причини за подуване на корема. Те са свързани с храненето и работата на стомаха. Ето няколко основни съвета:

 

Пийте чаша топла вода с лимон всяка сутрин.

Чаша вода с лимонов сок 15-30 минути преди хранене спомага за нормализиране на секрецията на стомашна киселина, облекчава симптомите на киселини и предотвратява оригването и образуването на газове в червата. Освен това лимонът съдържа много витамин С.

 

Не пийте мляко и кафе за закуска.

Млякото стимулира производството на стомашна киселина и повишава киселинността. Не го третирайте като питие - то е храна и доста тежко. Изберете кисело мляко или кефир, тъй като те съдържат пробиотици, които помагат на стомашните бактерии в храносмилателните процеси. Що се отнася до кафето и бирата, те влияят на стомаха почти по същия начин, както млякото.

 

3. Не пийте течности по време на хранене

Напитките, които приемате по време на хранене, разреждат стомашната киселина и концентрацията на ензимите, отговорни за храносмилането. Следователно храната се усвоява по-дълго и процесът на ферментация може да започне. Последица от това е повишеното образуване на газове и подуване на корема.

 

4. Не пийте алкохол на гладно.

Алкохолът стимулира производството на стомашна киселина, която при липса на храна в стомаха забавя работата си и започва да корозира стените. При честа употреба убива микрофлората на стомаха и червата. Ако няма съмнение дали да пиете или да не пиете, внимавайте стомахът да не остане празен.

 

5. Пийте чай от джинджифил.

Джинджифилът, пикантен по своята същност, успокоява стомаха и намалява образуването на газове и чревната дейност. Той също така разрежда кръвта и подобрява нейното кръвообращение.

 

6. Не яжте твърде много мазна храна.

Мазната и бързата храна са тежки, остават задълго в стомаха по време на храносмилането. Колкото по-трудно храната се смила от стомаха, толкова повече газове произвежда. Ако ядете по-малко мазнини, можете да избегнете тежестта и усещането за дискомфорт.

 

7. Не „яжте въздух“.

Когато ядем набързо, говорим по време на хранене, дъвчем лошо, пием газирани напитки, дъвчем дъвка или пушим, поглъщаме излишния въздух. Не е опасно, но води до подуване и образуване на газове.

 

8. Не яжте твърде много храни, богати на фибри.

Това са многобройни плодове, зеленчуци и бобови растения. Излишъкът от фибри причинява образуване на газове и възпрепятства функционирането на червата поради грубите влакна. По-добре е да не прекалявате с такава храна.

 

9. Отпуснете се, спете добре и медитирайте.

Тревожността и стресът водят до нарушаване на чревната подвижност. За да се справите с тях, трябва правилно да се отпуснете. Например 15-20 минути медитация на ден успокояват ума, стомаха и сърцето и нормализират кръвообращението.

Дай твоята оценка:
4 от 14 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft