20 неща, които правим грешно всеки ден и вредят на здравето ни, а дори не предполагаме (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
20 неща, които правим грешно всеки ден и вредят на здравето ни, а дори не предполагаме (снимки)
33238
20 неща, които правим грешно всеки ден и вредят на здравето ни, а дори не предполагаме (снимки)

Малките детайли ни определят по много начини. Например в някои страни е обичайно да се яде, докато се гледа телевизия, докато в други страни, храненето изисква цялостно състояние на отдаденост. А в страни като Гърция или Турция е строго забранено  миенето на тоалетна хартия . Почти не мислим за тези неща, защото ни се струват толкова често срещани, че не им обръщаме внимание, а през цялото това време може би сме вършили грешно ежедневни задачи.

Вижте останалите често срещани неща, съставени за вас от нас , които може би сте правили погрешно, без дори да сте забелязали.

 

1.Пиене на чаша вода след голямо хранене

Въпреки че популярната теория, че водата разрежда стомашните сокове, е мит, пиенето на чаша вода може да не е най-добрата идея, особено след голямо хранене. Вярно е, че водата може да ви помогне да отслабнете, тъй като ви кара да се чувствате по-малко гладни, но след голямо хранене, отпиването на чаша вода може да доведе до силно подуто чувство. Пиенето на вода бавно може също да ви помогне да избегнете появата на газове и оригвания, причинени от поглъщане на въздух при гълтане.

 

2. Пиене на ледено студена вода

Питейната вода може да е най-естественото нещо на света и разбира се, студената чаша е от нещата, толкова освежаващи през лятото, така че колко лошо може да бъде? Но според  проучване пиенето на студена вода влошава симптомите на храносмилателни проблеми като ахалазия. Въпреки че студената вода няма да ви разболее, тя може да свие кръвоносните ви съдове.

 

3.

Съхранение на домати в хладилника

Това е вековният въпрос: трябва ли да държите домати в хладилника или на плота? Това зависи от това колко зрели са вашите домати. Но в идеалния случай трябва да направите и двете. Идеалната му температура за съхранение е около 55ºF. Въпреки че хладилникът ще попречи на узрелите домати да развият плесен, тъй като повечето хладилници са настроени на 35ºF, узрелите домати ще загубят вкуса си. За щастие, оставянето на зрелите ви домати да почиват няколко дни на плота, след като ги охладите, ще им върнете вкуса.

 

4. Миете лицето си със студена или много гореща вода

Въпреки че може да изглежда удобно да измиете лицето си, докато се къпете, ако се къпете с топла вода, това може да е контрапродуктивно. От една страна, това може да накара кожата ви да произвежда повече масло, за да компенсира и в крайна сметка да я направи  суха . Най -добрият начин да измиете лицето си е с хладка или дори студена вода след душ, тъй като това ще накара подпухналостта да изчезне .

 

5. Изплакване с отворен капак

Такова просто нещо като пускането на водата в тоалетната с отворен капак може да окаже драматично въздействие върху вашето здраве. Всеки път, когато изплаквате, това е като че ли тоалетната ви киха (експертите го наричат  тоалетна струя ). Тъй като бактериите могат да бъдат хвърлени на височина до 5см над тоалетната, когато се изплаква с отворен капак, дори вашата четка за зъби е изложена на риск от улавяне на пръски от фекални вещества.

 

6. Не съхранявате подправки според вида им

Ако смятате, че всички пресни билки трябва да се съхраняват по един и същи начин, се оказва, че е малко по-сложно от това. Издръжливите билки (като риган, розмарин, мащерка и др.) по-добре се запазват в буркан със стъблата във вода. Можете да изберете да съхранявате буркана в хладилника. Нежните подправки като кориандър, магданоз, целина (стъбла и листа само), или мента е добре да се съхраняват в хартиени торби в хладилника или увити в хартия и в пластмасова торба в хладилника.

 

7. Вземане на топъл душ сутрин

Друг вечен въпрос е дали е по-добре да се къпете сутрин или през нощта. Поемането на сутрешен душ явно ви събужда. Но за да има положителни ефекти, по-добре е да имате  малко по-студен душ или поне хладка. Ако обаче предпочитате да се къпете преди лягане, това не само ще ви помогне да се отпуснете преди лягане, но може да ви помогне да поддържате по-чиста среда у дома. В този случай можете да използвате хладка вода, но никога прекалено топла, за да избегнете изсушаването на кожата си . Добър компромис може да бъде вземането на 2 по-къси душа дневно при различни температури.

 

8. Подгряване на пластмасови контейнери

В зависимост от вида на пластмасата, която използвате, загряването й в микровълновата печка може да отдели различни химикали в храните или течностите, които загрявате. Въпреки че някои пластмаси се считат за безопасни за нагряване, може да е по-добре предпазливо да ги използвате, ако не сте сигурни в точния състав на вашите контейнери. Дори одобрените пластмаси не гарантират безхимична храна след затоплянето им.

 

9. Не мийте консервни кутии преди да ги отворите

Въпреки общоприетото схващане, миенето на сурово пиле може да доведе до обратен резултат, тъй като  може да замърси други храни, прибори и плотове. Консервите, от друга страна, почти не се мият и е погрешно. Препоръчително е да ги измиете, така че вредните частици да не попаднат в храната , особено ако това е сода например, тъй като я поставяте директно в устата си.

 

10. Използване на тефлон с висока температура

Незалепващите тигани могат да се превърнат в здравословен проблем, ако не се използват по правилния начин. Нагряването на тефлон над 500ºF (например при предварително загряване или при готвене на пържола) може да доведе до  отделяне на частици и газове, които могат да ви навредят. Това, разбира се, не означава, че не можете да го използвате, а по-скоро, че не можете да го използвате за всичко. Когато готвите месо, например, вместо това изберете чугунени тигани. Можете също така да изберете гранитен камък за средно високи температури, но внимавайте покритието му да остане непокътнато .

 

11. Храненето твърде бързо

Хранете се бавно, за да сте  наясно с храната си, е японски обичай, който може да е част от това, което им помага да останете слаби. Оказва се, че яденето бавно може да ви помогне да ядете по-малко и поглъщането на храна ни кара да преяждаме, защото на мозъкът ни отнема 20 минути, за да регистрира какво съдържа стомахът ни. Пръчиците също играят решаваща роля по този въпрос.

 

12. Гледане на телевизия по време на хранене

Само в случай, че сте наясно с храната си. Казано по различен начин, разсеяното хранене може да доведе до затлъстяване, според Харвард, защото това ви кара да ядете повече за едно хранене.

 

13. Пиене на кафе веднага след събуждане

Времето, в което пиете кафе, всъщност може да окаже влияние върху вашата толерантност към кофеин, показва проучване . Кортизолът, т. Нар. „Хормон на стреса“, е отговорен за поддържането ви нащрек. Има около 3 дневни пика на производство на кортизол, единият от които е веднага след събуждане. Ако пиете кафе по време на тези пикове, тялото ви може да свикне да създава по-малко кортизол.

 

14. Яденето на хамбургер в линия вместо в кръгове

Науката е намерила най-добрия начин да ядем хамбургер и това не е начинът, по който обикновено го правим. Правилният начин да не се омажете е визуално да разделите бургера на 8 части и да го обърнете, вместо да го ядете „линейно“.

 

15. Държите бугера си твърде плътно

Друг проблем, свързан с яденето на бургери, е да го държите  твърде плътно, тъй като това може да доведе до смачкване на хлебчето и да разлее цялото му съдържание. В идеалния случай, както е показано по-горе, палците трябва да са в долната част на бургера, а средните 3 пръста на всяка ръка да са отгоре - но трябва да го държите с две ръце, което прави по-трудно яденето на пържените картофи .

 

16. Ядене на Pringles с помощта на A4 лист хартия

Вероятно сте яли Pringles погрешно , но това е добре. Очевидно опаковката на Pringles е проектирана не само да предпазва чипсовете от разпадане по време на транспортиране. Всъщност, като сгънете вътрешната хартия наполовина и просто я поставите в кутията, можете да я вземете и извадите, без чиповете да се ронят.

 

17. Обелване на банани назад

Ако някога сте виждали как маймуните белят банани , може би сте забелязали, че го правят малко по-различно от нас. Но не е нужно да сте толкова разхвърляни по този въпрос. Просто обелването му назад е  по-лесно, защото го обелвате по-чисто. Така че следващия път, когато ядете банан, обърнете го с главата надолу и стиснете върха, за да го обелите обратно.

 

18. Ядене на китайска храна, без да я прехвърляте в чинията

Оригиналният патент за класическата кутия е подаден през 1894 г. и оттогава той по същество остава същият, доказвайки, че дизайнът му е много добре обмислен. Той е предназначен главно за задържане на течности, но също така, ако извадите телената дръжка, можете да разгънете кутията, за да  служи като чиния

 

19. Разтваряне на захарта с кръгово разбъркване вместо с линейно

Въпреки че кръговото разбъркване е най-популярният начин за разтваряне на захар в чаша чай, правилният начин да го направите е всъщност с  линейно движение . Това помага за намаляване на пръските и ви позволява да разтваряте кубчета захар по-бързо.

 

20. Хвърляне на тоалетна хартия в тоалетната

Измиването на тоалетна хартия може да изглежда очевидното нещо, което трябва да направите , но това зависи от това къде го правите. Например в страни като Гърция, Турция, България и други тоалетната хартия трябва да се  изхвърля в кошче, разположено до тоалетната седалка. Това е така, защото не всички канализационни системи са оборудвани за справяне с тоалетна хартия, дори ако тя е силно разградима във вода.

 

Кои от тези неща сте правили погрешно? Знаете ли някакви други хакове или неща, които трябва да бъдат включени в този списък? Кажете ни в коментарите и публикувайте снимки от тях, ако можете!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft