5 страхотни причини защо трябва да пиете кафе

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
5 страхотни причини защо трябва да пиете кафе
1709
5 страхотни причини защо трябва да пиете кафе

Всеки ден човечеството изпива по 2 милиарда чаши кафе. За всеки жител на Земята се падат по 4 кг кафе годишно. Общата тенденция е, че потреблението на кафе в света непрекъснато расте.

В това отношение интересни са резултатите от мащабно проучване на учени от Харвардския университет. Съчетавайки медицинските показатели на 130 хиляди любители на кафето, американските изследователи заключават, че умерената консумация на ароматната напитка може да предпази организма от редица опасни заболявания.

Ползи за здравето от кафето

Ползи за здравето от кафето

Диабет тип 2

Пиенето на кафе увеличава производството на протеин, който свързва хормони тестостерон и естрадиол (SHBG). И тези хормони играят роля в развитието на диабета.

За да се намали риска от диабет с 50%, мъжете трябва да пият по 6 чаши кафе на ден. Жените ще получат от по-малко даже - рискът от диабет ще бъде намален с една трета. 
Ползи за здравето от кафето

Заболявания на черния дроб

Консумацията на две чаши кафе на ден намалява риска от рак на черния дроб с 40%. 2 чаши естествено черно кафе дневно намаляват риска от смърт от цироза на черния дроб до 70%. Моля, обърнете внимание, че това е цироза, причината за която не е вирусен хепатит. 
Ползи за здравето от кафето

Паркинсонова болест

Изследователите заключават, че увеличаването на консумацията на кофеин в разумни дози е пряко свързано със значително намаляване на честотата на болестта на Паркинсон, тъй като кофеинът блокира някои сигнални пътища в клетките, които предават информация, която предизвиква заболяването. 
Ползи за здравето от кафето

Сърдечна недостатъчност

Кафето в умерени количества предпазва от сърдечна недостатъчност. В този случай умереното количество  означава 3-4 чаши на ден. Хората, които пият по четири чаши дневно в хода на експеримента, намаляват риска от сърдечна недостатъчност с 11% в сравнение с тези, които изобщо не пият кафе. 

Рак на дебелото черво

1-2 чаши кафе на ден намаляват риска от рак на дебелото черво с 26%. Повече от три чаши - до 50%. 
Ползи за здравето от кафето

Кафето и здравето са много широка тема. Освен превенцията на заболяванията, кафето има разнообразен стимулиращ ефект. Кофеинът помага да се загубят излишни килограми, засягайки метаболизма и стимулира разграждането на гликогена.

Освободената глюкоза по време на разпадането влиза в кръвния поток и създава усещане за ситост. 1 чаша кафе ще ви позволи да горите калории с една трета по-ефективно в спорта.

 Според експерти, фактът е, че кафето стимулира производството на серотонин - хормона на щастието.

Разбира се, всичко описано по-горе е валидно само за висококачествени и правилно варени зърна от кафе. Пийте кафе и бъдете здрави!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft