7 основни панировки за вкусна рибка - с бира е пухкава, с кашкавал е хрупкава, с белтък е божествена!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
7 основни панировки за вкусна рибка - с бира е пухкава, с кашкавал е хрупкава, с белтък е божествена!
7 основни панировки за вкусна рибка - с бира е пухкава, с кашкавал е хрупкава, с белтък е...
65599
7 основни панировки за вкусна рибка - с бира е пухкава, с кашкавал е хрупкава, с белтък е божествена!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-често срещаните начини за приготвяне на вкусна риба е  пържената риба (панирана). Обикновено при пържене потапяме рибата в брашно, галета или смес от двете. Но днес ще ви разкрием тайната на перфектната панировка за риба .

Тестото предотвратява контакта на рибата с олиото и абсорбирането на излишната мазнина, докато рибата се насища с вкуса на тестото за паниране и се приготвя в собствен сос. Вътре изглежда много нежно и сочно.

Освен това тестото по време на готвене увеличава обема на ястието и го прави по-вкусно. А днес сме ви приготвили 7 панировки за риба , с които гарантирано ще си оближете пръстите за Никулден, а и по всеки друг повод.

Риба в кашкавалено тесто

кашкавалена панировка

Продукти:

3 супени лъжици майонеза

4 яйца

100 гр. кашкавал

Приготвяне:

Разбийте яйцата с майонезата, настържете кашкавала на средно ренде. Подправете със сол, черен пипер, добавете брашно и разбъркайте добре, докато се получи гладка каша.

картофена панировка

Риба в картофено тесто

Продукти:

3 картофа

1 яйце

2 супени лъжици брашно

сол на вкус

Приготвяне:

Настържете картофите на едро ренде. Към получената маса добавете яйцето, брашното и солта. Разбъркайте добре.

Риба в китайско тесто

китайска панировка

Продукти:

1 яйце

2 супени лъжици царевично нишесте

сол на вкус

подправки на вкус

Приготвяне:

Разбийте яйцето със сол и подправки, добавете нишестето. Разбъркайте добре. Препоръчва се парчетата рибно филе да се пържат в това тесто на много силен огън. Между другото, това тесто е идеално за приготвяне на мариновани пилешки крилца.

Бирена панировка

бирена панировка

Продукти:

3 яйца

200 г брашно

200 мл тъмна бира

1/3 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с бирата и брашното. Разбийте белтъка на пяна и смесете с жълтъчната маса. Разбъркайте внимателно.

Панировка с газирана вода

панировка с газирана вода

Продукти:

4 яйца

1,5 чаши брашно

0,5 чаша прясно мляко

0,5 чаша газирана вода

0,5 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със солта и захарта, след това изсипете газираната вода и млякото. Разбъркайте добре. Разбийте белтъците с миксер на сняг и го изсипете в готовата смес. След това на порции добавете брашното и разбъркайте до гладка смес.

Панировка без яйца (постна)

постна панировка

Продукти:

1 чаша брашно

70 мл вода

0,5 чаена лъжичка сода

сол на вкус

индийско орехче на вкус

зелени подправки на вкус

Приготвяне:

Смесете брашното със солта, содата, индийското орехче (по желание) и ситно нарязани зелени подправки. Добавете вода към сухата смес, като разбърквате, докато масата стане хомогенна.

Белтъчна панировка

Най-пухкавата от всички, описани по-горе.

белтъчна панировка

Продукти:

4 белтъка

3 супени лъжици брашно

1 супена лъжица вода

сол на вкус

Приготвяне:

Разбийте белтъците със сол, добавете пресятото брашно и водата. Разбъркайте добре. Панировката на консистенция трябва да бъде като тесто за палачинки.

Следвайте тези съвети за пържене на риба в тесто: потопете парчетата риба в избраната панировка, след което ги пуснете в силно загрято олио. Не ги допирайте, в противен случай те ще слепнат. За да станат хрупкави, не покривайте тигана при пържене.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft