90% от хората мият ръцете си правилно и боледуват нон-стоп - ето как се прави, за да сте здрави:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
90% от хората мият ръцете си правилно и боледуват нон-стоп - ето как се прави, за да сте здрави:
2664
Източник: blitz.bg
90% от хората мият ръцете си правилно и боледуват нон-стоп - ето как се прави, за да сте здрави:

Миенето на ръцете се превърна в култ, откакто миналата година избухна епидемията от коронавирус. Но се оказва, че болшинството от нас (или цели 90% според статистиката) не мият ръцете си правилно и в резултат са по-податливи на вируси и зарази

Какъв точно трябва да е този процес ще ви разкажем днес.

бактерии мивка

Като начало си струва да разберем, че всеки ден до 5000 вида различни бактерии са върху ръцете ни, много от които са способни да причинят сериозни, а понякога и смъртоносни заболявания.

Затова към ръцете трябва да се подхожда с нужната грижа и да не се пренебрегва процедурата по измиването им.

Освен това трябва много внимателно да миете ръцете си, като обръщате внимание на някои ключови моменти.

За начало трябва да премахнете от пръстите си всички пръстени, под които може да се натрупа мръсотия. Бижутата трябва да се измиват добре и едва след това да се пристъпи директно към процедурата.

пръстени сапун

На ръцете трябва да нанесете сапун, да го разпенвате с малко вода и да миете ръцете си поне 20-30 секунди, като обръщате внимание не само на дланите, но и на задната част на ръката, както и на пролуките между пръстите и ноктите.

След това сапунът трябва да се измие добре с течаща вода. След това избършете ръцете си в суха кърпа или хартиена кърпа за еднократна употреба.

Между другото, има специални изисквания за чистотата на кърпите: не забравяйте да ги сменяте приблизително на всеки 3 дни, тъй като бактериите, например E. coli, лесно се размножават върху тях.

Заслужава да се отбележи и за тези, които обичат да използват антисептици за ръце, че това не замества измиването на ръцете, защото те просто не могат да се справят с всички микроби. Да, понякога те помагат много, ако няма възможност да измиете добре ръцете си, но ако имате избор, е по-добре да предпочетете сапун и вода

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft