Брат ми е готвач в Германия - от него знам тази ТОРТА БЕЗ БЛАТ И ПЕЧЕНЕ: Ядеш с лъжица и няма насищане!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Брат ми е готвач в Германия - от него знам тази ТОРТА БЕЗ БЛАТ И ПЕЧЕНЕ: Ядеш с лъжица и няма насищане!
Брат ми е готвач в Германия - от него знам тази ТОРТА БЕЗ БЛАТ И ПЕЧЕНЕ: Ядеш с лъжица и няма...
60068
Брат ми е готвач в Германия - от него знам тази ТОРТА БЕЗ БЛАТ И ПЕЧЕНЕ: Ядеш с лъжица и няма насищане!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Брат ми работи в Германия като готвач в местен ресторант и често ми изпраща нови рецепти, които са лесни и много вкусни. Винаги съм обичала кремообразни десерти , които се ядат с лъжица, така че наскоро брат ми ми изпрати тази рецепта, която беше сигурен, че ще ми хареса.

Без печене и с малко съставки ще приготвите един от най-вкусните сладкиши, които стават за ядене с лъжица.  Тортата без блат и печене се приготвя бързо и може да се сервира веднага след приготвянето й, но най-много ми харесва охладена в хладилника. Има вкус на шоколад. Ето какво ви трябва:

Торта без блат и печене

Продукти: 

  • 4 чаши прясно мляко (800 мл)
  • половин чаша брашно (50 г)
  • половин чаша царевично нишесте (40 г)
  • 1 чаша захар (160 г)
  • 1 пакет шоколадови или обикновени бисквити (още по-добре бишкоти)
  • 2 жълтъка
  • 1 пак. суха сметана за разбиване
  • половин чаша мляко за сметаната

За глазурата:

  • инстантен шоколадов сос или черен шоколад и 1 супена лъжица олио.

Приготвяне: 

Изсипете млякото в голяма тенджера. Добавете захарта и жълтъците, разбъркайте, след което добавете брашното и нишестето. Бъркайте с кухненска тел за разбиване и внимавайте да няма бучки. Ако млякото е хладко, съставките ще се смесят по-лесно.

мляко в тенджера

Тенджерата се прехвърля на котлона и се загрява на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато заври и се сгъсти като пудинг. Разбъркайте до пълното поемане на съставките, като е важно да го правите на ниска температура, за да не загори млякото.

нишесте в мляко

гъст пудинг

След като заври млякото, варете още 2 минути на най-слаб котлон, докато се получи необходимата консистенция. Няма нужда да добавяте масло към пудинга, сладкишът е изпробван така и е много вкусен и без него.

Докато пудингът се охлажда, покрит със стреч фолио, за да не хване коричка, в малка купа изсипете половината от сметаната на прах и я залейте с половин чаша прясно мляко (или пригответе според инструкциите на плика). Разбийте с миксер до получаване на гъст крем. Ако искате да използвате белтъци вместо сметана, разбийте ги на твърд сняг.

разбита сметана

Когато пудингът леко се охлади, постепенно започнете да го смесвате с разбитата сметана. Добавете 1-2 супени лъжици от разбитата сметана към пудинга и разбъркайте с шпатула, докато двете смеси станат хомогенни. Пригответе няколко бишкоти/бисквити и ги нарежете на 2-3 парчета, като оставите по-големи парченца. Можете да използвате обикновени или шоколадови бисквити или бишкоти.

пудинг със сметана

бишкоти на парчета

Смесете бишкотите в крема и разбъркайте добре. Изсипете сместа в огнеупорен съд или по ваш избор с диаметър 26 см.

и с помощта на шпатула заравнете добре отгоре. Поставете тортата в хладилника да стегне, докато приготвяте глазурата.

бишкоти в крем

За глазурата: Начупете шоколада на малки кубчета и го сложете в малка купа, върху друга купа на водна баня и смесете с 1 супена лъжица олио. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Можете да използвате и инстантен шоколадов сос.

Изсипете разтопения шоколад върху бисквитения крем и загладете добре. Сложете тортата в хладилника да стегне за 3-4 часа, след което преди сервиране я украсете с шоколадови трохи или по желание.

торта в купа

Ако искате да направите тортата на 3 слоя, направете допълнителен шоколадов "блат" (слой), който ще приготвите по същия начин като първия, само добавете 2-3 лъжици какао и махнете разбитата сметана. Вместо сметана може да сложите 1-2 кубчета масло.

В купата нанесете първо шоколадовия слой, след това белия и накрая покрийте с шоколадова глазура. 

торта без блат и печене

Да ви е сладко!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft