Наистина ли са толкова вредни, "вредните" храни?

вход през zajenata.bg
132004

Вреден ли е хлябът

Убедени, че от него се пълнее, ние ядем все по-малко хляб. Абсолютна заблуда, казват диетолозите, съветващи ни да консумираме поне 250 г дневно. Най-вече заради бавните захари, които се усвояват постепенно от организма, зареждат го задълго с енергия, не предизвикват прекомерно отделяне на инсулин, водещо до внезапни пристъпи на глад. Още повече, че когато е в стомаха, хлябът създава усещане за ситост. Дори, ако е бял, той е пълен с витамини от група В, магнезий, цинк, желязо. В него има малко мазнини (1%) и много фибри, полезни за стомашно-чревния тракт. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft