Наистина ли са толкова вредни, "вредните" храни?

вход през zajenata.bg
132112

Вреден ли е шоколадът

Наистина той съдържа 50% мазнини, но пък е безценен източник на витамин В12, калий, желязо, магнезий, фенол - един от най-мощните антиоксиданти. Затова е почти идеална храна за хора, страдащи от крампи, и за жените в мензис. Антистресовото и еуфорично въздействие на шоколада се дължи на фенилетиламина, чийто състав е близък до този на амфетамините. Още една добра новина - мазнините в шоколада са ненаситени, тоест предотвратяват развитието на атеросклерозата. Стига, разбира се, да не надвишаваме дозата - най-много по половин шоколад един-два пъти седмично, никога цял.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft