Хапва ви се нещо свежо, хрупкаво, лятно и не искате да висите с часове край печката? Тогава имаме нещо точно за вас! Тези освежаващи рулца от тънко нарязани краставички ще ви заситят и ще зарадват небцето ви с перфектната комбинация от вкусове. Освен това се приготвят буквално за 5 минути, така че са идеалната почерпка за неочаквани гости или парти с приятели.
Вероятно в хладилника си ще намерите всички необходими за рецептата продукти, но ако все пак сте пропуснали нещо, винаги може да разчитате на магазин "BILLA". Tам за четвърта поредна година залагат на родното качество при подбора на плодовете и зеленчуците в рамките на кампанията „BILLA Градини“. Качествена продукция, грижливо отгледана в едни от най-плодородните кътчета на страната ни от български производители - какво повече може да желае човек? Освен това тази година веригата въвежда и специално разработена програма за намаляване нивата на пестициди в плодовете и зеленчуците по проекта. Благодарение на строгия контрол на качеството "BILLA" гарантира, че продуктите, които поднасяме на трапезата си са изцяло или почти без остатъчни количества пестициди.
Повече за програмата и кампанията можете да прочетете на www.billa.bg.
Народно суши с краставички по балкански
Продукти:
2 големи краставици
150 гр.шунка
150 гр.кашкавал
100 гр.сирене крема
2 скилидки чесън
няколко стръка копър
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете краставиците на по-тънки лентички и ги попийте върху хартиена кърпа. Нарежете на тънки резени шунката и кашкавала. Объркайте сиренето крема с чесъна, ситно нарязан копър и сол и черен пипер на вкус.
На лентичките от краставици нанесете малко от сместа с крема сирене, след това поставете парчета шунка и кашкавал. Внимателно навийте на рула, закрепете ги с шишчета или клечки за зъби и ги поставете върху плато за сервиране.
По желание може да използвате за плънка само топено сирене в комбинация с всякакви подправки, пушена риба, каперси, мариновани зеленчуци и пр. Рецептата търпи безброй импровизации! Друг вкусен вариант на балканското суши е да използвате за основа арабски питки или хляб лаваш - така може да поднесете рулцата и за закуска.
Приятен апетит!