Домашен хляб за 30 минутки, не рискувайте с купешки при такава лесна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен хляб за 30 минутки, не рискувайте с купешки при такава лесна рецепта
Домашен хляб за 30 минутки, не рискувайте с купешки при такава лесна рецепта
10366
Домашен хляб за 30 минутки, не рискувайте с купешки при такава лесна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Само един домашен хляб може да ухае и смачка толкова хубаво. Да, в супермаркетите можете да закупите най-необичайните хлебни изделия, но те нямат основния компонент - любовта, пък и в днешно време знаете ли да е спазвана хигиената при направата им.

Всъщност именно благодарение на този компонент домашното печиво винаги е толкова невероятно вкусно. Хляб, приготвен по тази рецепта, се оказва ароматен, вкусен, с нежна текстура и вкусна коричка ...

Прилича на същия хляб от детството! Идеален като придружител към основните ястия и като основа за вкусни сандвичи. И така, време е да приготвите домашен хляб във фурната .

 

ДОМАШЕН ХЛЯБ

СЪСТАВКИТЕ

250 г брашно
6 г суха мая
4 г сол
30 г масло или маргарин
100 мл прясно мляко
50 мл вода

ЗА намазване отгоре

1 жълтък
5 г мляко

ПОДГОТОВКА

Комбинирайте всички сухи съставки в купа, добавете маргарин, мляко и вода. Омесете тестото. Поставете готовото тесто в купа, леко намазана с растително масло, покрийте с фолио и сложете на топло място за 30 минути.

След 30 минути извадете и омесете тестото. Отново покрийте купата с тестото с фолио и го поставете на топло място за още 1 час.

От готовото тесто започнете да оформяте хляб. Поръсете работната повърхност с брашно, разточете тестото и го направете на слой с дебелина около 0,5 cm.

Започнете да разточвате тестото на руло, не стегнато, но в същото време достатъчно здраво, така че да няма празнини в готовия хляб! Важно е след всяко завъртане на тестото да прищипвате плътно ръба на рулото с пръсти, като го прикрепяте към листа на валцувано тесто.

В самия край на сгъването закрепете правилно ръба. Поставете така образувания хляб върху хартия за печене. Покрийте с кърпа и отново оставете настрана за 30 минути.

Използвайте остър нож, за да направите характерни разрези наклонени по повърхността на хляба. Покрийте повърхността с жълтък, смесен с мляко.

Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете хляба в предварително загрятата фурна за 30 минути. Готовият хляб се охлажда на телена поставка. Приятен апетит!

При готвенето хлябът най-често се използва за приготвяне на различни тостове . За да получите тази популярна закуска, хлябът се пържи заедно с яйцето и всички видове допълнителни съставки.

Нашите читатели са експерти в готвенето, затова ви молим да напишете коментар и да споделите рецептите си за домашен хляб. Наистина свежият и вкусен домашен хляб на масата е радост и комфорт във всеки дом.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft