Лютеницата е сред шедьоврите на българската кухня, а тази рецепта за бърза лютеница без топлинна обработка е идеална за всеки, който иска да се наслади на богатството от вкусове с минимални усилия.
Приготвена само за пет минути, тя е свежа, ароматна и идеална за всеки повод. Ето какво ви е необходимо за нашата Домашна лютеница без пържене и варене :
Домашна лютеница без пържене и варене
Продукти:
- 5 големи червени чушки
- 1 шепа орехи
- 1 шепа магданоз
- 3-4 скилидки чесън
- 50 мл растително масло
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка дафинов лист
- 1 чаена лъжичка червен пипер на прах
Приготвяне:
1.

Снимка: YouTube
2. Поставете печените чушки в найлонов плик и ги оставете да се охладят за няколко минути, което ще улесни беленето им.

Снимка: YouTube
3. Обелете чушките и отстранете семките и дръжките.
4. Сложете почистените чушки, орехите, магданоза, чесъна, растителното масло и всички подправки в блендер.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
5. Пасирайте до гладка и хомогенна смес.

Снимка: YouTube
6. Лютеницата е готова за употреба или може да се съхранява в хладилник в херметически затворен контейнер.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Чудесна е върху филийка или като гарнитура към основно ястие, внасяйки свежест и автентичен вкус във всяка хапка.

Снимка: YouTube
.jpg)
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!














