Ето как да спасите киселото зеле, ако е омекнало и е станало лигаво:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето как да спасите киселото зеле, ако е омекнало и е станало лигаво:
15406
Източник: i-woman
Ето как да спасите киселото зеле, ако е омекнало и е станало лигаво:

Сигурно няма българин, който да не обича кисело зеле . А откакто специалистите по здравословно хранене обявиха този ферментирал продукт за истинско медицинско чудо с безбройни ползи, то сякаш се изкачи на още по-висок пиедестал.

Най-вероятно и вие (или някоя грижовна мама или баба) вече сте си приготвили един бидон.

Често пъти обаче не всичко протича така, както очакваме - все пак естествената ферментация на този продукт зависи от множество фактори, не на последно място от времето и добавките, които сме сложили. Случва се зелето да не втаса добре или пък - напротив, да превтаса. Тогава обикновено става меко и лигаво и бързаме да го изхвърлим на боклука. Днес обаче ще ви кажем какво да направите, за да спасите омекналото зеле :

И така - какво да правите, ако киселото зеле стане много меко?

Първо, трябва да знаете, че то става много лигаво и леко, ако сте добавили повече захар към него или използвате йодирана сол.

Именно това може и да промени вкуса на зелето.

Освен това киселото зеле може да се окаже меко, ако го държите на прекалено топло.

И ето какво да направите, за да имате хрупкаво и вкусно зеле :

Извадете го от бидона и го преместете в друг съд, като го осолите.

Трябва да се съхранява на стайна температура за около ден-два, след което се залива със саламура (30 гр сол на 1 л вода) и се премества в хладилника.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft