Ето рецептата за фантастичната сурова торта на Силвена Роу - домакините си я предават като топъл хляб:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето рецептата за фантастичната сурова торта на Силвена Роу - домакините си я предават като топъл хляб:
Ето рецептата за фантастичната сурова торта на Силвена Роу - домакините си я предават като топъл...
65082
Източник: Мастършеф
Ето рецептата за фантастичната сурова торта на Силвена Роу - домакините си я предават като топъл хляб:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Преди време топ-кулинарката Силвена Роу показа в "Мастършеф" своята авторска рецепта за веганска сурова торта , която за дни стана буквално хит в социалните мрежи и дамите си я предаваха като топъл хляб. Освен много вкусна, суровата торта е и изключително здравословна, както и същински резервоар на енергия.

Ето рецептата за тази фантастична веган торта :

Суровата торта на Силвена Роу

Продукти:

Основа на тортата:

¾ чаена чаша сурови бадеми

¾ чаена чаша настърган кокос

1/3 чаена чаша елда (накисната)

¾ чаена чаша меки фурми

3 с.л  кленов сироп

* Как да накиснем елдата:

Измийте добре елдата под течаща вода и отделете всички лоши парченца. Поставете измитата елда в стъклена или керамична купа и накиснете във вода. Добавете супена лъжица органичен ябълков оцет (това помага за по-нататъшното разграждане на фитиновата киселина). Накиснете за 6 часа минимум и 8 часа максимум. Водата ще стане мътна. Изплакнете добре под течаща вода. Дехидратирайте ги до пълното изсъхване.

*Как да приготвим основата на тортата:

Сложете бадемите, кокосовите стърготини в блендера. Блендирайте, докато се получат фини трохи, добавете останалите съставки и блендирайте отново, докато се получи смес с лепкава консистенция. Оформете с ръце по дъното на формата. Формата трябва да е с падащо дънно 26 см.

Шоколадов слой

1 чаена чаша кашу, накиснато за 4 часа

¼ чаена чаша чист кленов сироп

щипка сол

¼ чаена чаша какаово масло

¼ чаена чаша сурово какао на прах

1/3 чаена чаша пълномаслено кокосово мляко

1 ½  с.л. ванилов екстракт

*Начин на приготвяне:

1. Добавете кашуто, солта, кленовия сироп, какаото, кокосовото мляко и ваниловия екстракт в блендера и блендирайте на висока скорост за 2 мин. трябва да се получи много гладка смес. Добавете разтопеното какаово масло, като блендирате още 1 минута. Изсипете върху основата на тортата във формата за торта и оставете във фризера за 30 мин. или докато сместа стегне добре.

Боровинков слой

1 чаена чаша кашу, накиснато за 4 часа

1/3 чаена чаша чист кленов сироп

¼ чаена чаша какаово масло

1/2  чаена чаша боровинки

1/3 чаена чаша пълномаслено кокосово мляко

1 ½ с.л  ванилов екстракт

*Начин на приготвяне:

Добавете кашуто, кленовия сироп, боровинките, кокосовото мляко и ваниловия екстракт в блендер и блендирайте на висока скорост за 2 мин., докато се получи  много гладка смес. Добавете разтопеното какаово масло,  като блендирате още 1 минута. Изсипете върху шоколадовия слой и поставете във фризер за 30 минути или докато сместа стегне добре.

Малиново-лимонен слой

1 чаена чаша кашу, накиснато за 4 часа

¼ чаена чаша чист кленов сироп

1/4 чаена чаша какаово масло, настъргано

1/2 чаена чаша малини

1/4 чаена чаша пълномаслено кокосово мляко

2 с.л.  лимонов сок

*Начин на приготвяне:

Добавете кашуто, кленовия сироп, малините, кокосовото мляко и лимоновия сок в блендер и блендирайте на висока скорост за 2 мин., докато се получи много гладка смес. Добавете разтопеното какаово масло, като блендирате още 1 минута. Изсипете малиновия слой и поставете във фризер за 4 часа или докато тортата се стегне напълно.

веганска сурова торта

*За сервиране:

Извадете тортата от фризера. Оставете да се размрази за около 5 минути, след което извадете от формата за торта. Декорирайте с плодове и цветя.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft