Закуска-мечта по стара народна рецепта: Забравяш и баница, и милинки с тази вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Закуска-мечта по стара народна рецепта: Забравяш и баница, и милинки с тази вкусотия
Закуска-мечта по стара народна рецепта: Забравяш и баница, и милинки с тази вкусотия
79616
Закуска-мечта по стара народна рецепта: Забравяш и баница, и милинки с тази вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мантии - това е оригиналното име на тези вкусни тестени закуски с плънка от месо . Може да ги наречем и банички, но всъщност са много по-вкусни от нашенската баница.

Вярно, трябва да се потрудите, за да си ги приготвите, но резултатът ще си заслужава всяка прекарана в кухнята минута! Меките тестени джобчета имат фантастичен вкус и ще са любимата закуска на малки и големи. Ето какво ви трябва:

джобчета с месо

Джобчета с месо (Мантии)

Необходими съставки:

  • 500 мл хладка вода
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 850 г брашно
  • 700 г кайма
  • 2 глави лук
  • 4 супени лъжици мас или масло
  • 100 мл олио
  • 1 супена лъжица суха подправка (вегета)
  • ½ чаена лъжичка черен пипер

За заливката:

  • 500 мл кисело млеко
  • 1 глава лук

Приготвяне:

750 гр. брашно се посолява, разбърква се малко на ръка, след това се добавя вода и се меси на ръка. Необходимо е тестото да се омеси добре, за да стане еластично (6-8 минути).

Разделете тестото на 5 части, като всяка топка трябва да е около 250 гр. Покрийте ги с прозрачно фолио и кърпа и ги оставете да престоят 30-60 минути. Не по-малко от половин час.

През това време нарязваме чесъна на ситно, добавяме каймата, сухите подправки и черния пипер, след което разбъркваме на ръка. Маслото се разтопява с олиото и когато заври се сваля от котлона. Трябва да заври на силен огън, за да се смесят маслото и олиото.

След като тестото почине, разточете всяка топка на кора с диаметър около 20 см, след което намажете всяка кора с 2-3 супени лъжици разтопено масло и олио. Наредете корите една върху друга, докато ги разстилате. Последната кора не се маже.

Отгоре поръсете с брашно, върху масата поставете чиста покривка, след което и нея поръсете с брашно. Можете да работите и върху работен плот, но тогава ще ви трябва повече брашно, а и тестото залепва по-малко за плата.

мантии рецепта

Започнете да разточвате наредените кори поръсени с брашно отгоре с точилка, а след това и с ръце към краищата на масата.

Когато сте разточили тънката кора, отрежете надвисналите части (където има удебеляване). Нарежда се 1/5 от плънката по цялата окръжност на кората и се полива леко с разтопеното масло и олиото.

Навийте тестото от външната страна на кръга около месото, след което отрежете, така че да се получи тънко и дълго "геврече". Повтаряйте процедурата до края на кората, докато изчерпите плънката (виж горната снимка).

След това нарежете "гевречетата" на парчета с дължина 3-4 см, така ще получите малки "възглавнички". Ако искате, можете да оформите малките възглавнички поотделно, но това е най-лесният начин.

Намаслете тава с диаметър 35 см, след което наредете изрязаните квадратчета (възглавнички) в кръг. Отгоре ги намажете с останалото разтопено масло. Сложете да се пекат в загрята фурна на 250 градуса до приятен загар.

тестени топчета

Накрая, когато се запече, залейте отгоре с киселото мляко, в което предварително сте добавили нарязан на ситно чесън. Оставете за 10 минути покрито с друга тава, след което сервирайте.

закуски с кайма

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft