Как да готвя тиквички с кайма във фурната: Четири най-добри рецепти
15 Октомври 2023
7715
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Добавянето на смляно месо към ястия с тиквички е чудесен начин да се насладите на деликатните вкусове на зеленчуците и да се храните засищащо. В тази статия от Rsute.ru ви представяме четири страхотни рецепти как да приготвите кайма от тиквички на фурна с домати, сирене и ориз.
Готвене на тиквички с кайма във фурната: четири най-добри рецепти
1. Тиквички с кайма, ориз и домати
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама телешка или свинска кайма
- 2 домата
- 1 чаша варен ориз
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
- Разрежете тиквичките наполовина и отстранете сърцевината.
- Нарежете доматите на кубчета, лука и чесъна на ситно.
- Смесете ориза с кайма, домати, лук, чесън, билки, сол и черен пипер.
- С получената смес се пълнят тиквичките и се пекат във фурната на 180°C за половин час.
2.
Тиквички с кайма, кашкавал и домати
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама телешка или свинска кайма
- 2 домата
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 100 грама кашкавал
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
- Пригответе тиквичките, почистете ги от сърцевината и ги напълнете с тънки резени сирене.
- Нарежете доматите и ги наредете отгоре, след което добавете каймата.
- Поръсете със сол и черен пипер и запечете във фурната до зачервяване.
3. Тиквички с кайма и ориз
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама телешка или свинска кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 чаша варен ориз
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
Подгответе тиквичките, изрежете сърцевината и ги напълнете с всякаква кайма, смесена със запържени лук и чесън, както и ориз.
Печете във фурната на 180°C за половин час. Сервирайте със зелени.
4. Тиквички с кайма и кашкавал
съставки:
- 4 тиквички
- 300 грама пилешка, телешка или свинска кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 100 грама твърд кашкавал
- Зелени подправки (магданоз, копър) - на вкус
- Сол, черен пипер, зехтин - на вкус
Приготвяне:
- Пригответе тиквичките, почистете ги от сърцевината и ги напълнете с каймата.
- Поръсете със сол, черен пипер и настърган кашкавал, след което запечете във фурната до златиста коричка.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари