Какви добавки не бива да слагаме в чая, за да не съсипем полезните му свойства:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Какви добавки не бива да слагаме в чая, за да не съсипем полезните му свойства:
6122
Източник: dariknews.bg
Какви добавки не бива да слагаме в чая, за да не съсипем полезните му свойства:

Чаят е една от най-популярните напитки по цял свят. Традициите навсякъде са различни, но като цяло хората обичат да добавят разни неща в чая си, за да настроят вкуса му според собствения си.

Сред най- обичайните добавки в чая са захар, мед, мляко, лимон и естествено - парче сладък кекс.

Експертите обаче смятат, че не всички продукти могат да се консумират, добавени в горещата напитка . Ето съветите на диетолога Рамблър пред радио „Спутник”.

Захар

чай с кекс

Не добавяйте захар към чая си и не го пийте, хапвайки сладкиш. Тази комбинация може да предизвика увеличаване на теглото и да причини затлъстяване. Освен това захарта в чая забавя метаболизма и провокира появата на диабет.

Лимон

чай с лимон

Тази комбинация със сигурност не може да навреди на вашето здраве. Но факт е, че няма да донесе никакви ползи, тъй като горещата напитка убива всички витамини в цитрусовия плод.

Мляко

чай с мляко

Когато добавите мляко към чая си, няма да можете да доставите на тялото си естествените антиоксиданти, които се съдържат в големи количества в чая. Факт е, че млякото ще блокира тяхното усвояване.

Мед

чай с мед

В никакъв случай медът не трябва да се нагрява. Факт е, че когато се нагрява над 60 градуса, той става канцерогенен. Навикът да подслаждате чая си с мед увеличава вероятността от развитие на рак.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft