Кралски картофи- сложите ли ги на масата, гостите няма да погледнат друго

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кралски картофи- сложите ли ги на масата, гостите няма да погледнат друго
Кралски картофи- сложите ли ги на масата, гостите няма да погледнат друго
153371
Кралски картофи- сложите ли ги на масата, гостите няма да погледнат друго
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не пропускайте тази рецепта, дори ако знаете 100 различни вариации за готвене на картофи! В разгара на зимата представяме картофи като крал - ястие, направено от прости съставки, но, повярвайте ми, несравнимо на вкус. Обилна вечеря през уикенда, грандиозно топло ястие за празнична трапеза - това винаги е удоволствие 

Месото за ястието не бива непременно да е свинско. Говеждо, пуешко и пилешко ще свършат чудесна работа. Нищо не може да бъде пресушено, тъй като месото ще бъде приготвено сочно и ароматно. Вкусът ще бъде по-интересен, ако използвате сметана вместо обикновена пастообразна горчица за омазняване на месото. Или дори да го замените със сини сливи без костилка на пара . Как ви звучи идеята?

 

Съставки

Картофи 800 гр

Свинско месо 400 гр

Лук 1 глава

кашкавал 200 гр

Горчица 1 супена лъжица 

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

Копър на вкус

Слънчогледово олио на вкус

Сметана 100 g

 

Подготовка

Изплакнете свинското месо, подсушете с хартиена кърпа, нарежете на филийки със средна дебелина. Начукайте леко, подправете със сол и черен пипер, като леко притискате зърната в месото

Намажете тавичката със слънчогледово олио, сложете месото в нея на един слой, така че парчетата да са достатъчно плътно едно към друго. Нанесете горчица върху свинското месо.

Отгоре сложете лука, нарязан на тънки половинки пръстени. 


Нарежете обелените картофи на клинове и поставете върху слоя лук. Подправете със сол, черен пипер и поръсете с настърган кашкавал, отгоре намажете със заквасена сметана. 


Запечатайте формата с фолио, изпратете във фурната и печете 30 минути при 180 градуса. След това отстранете фолиото и за още 15 минути запечете до златисто кафяво. Поръсете с наситен копър преди сервиране. 

 Ако рецептата ви харесва, споделете я с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft