Моята ТОРТА ЗА ВСЕКИ ДЕН: Чупи всички рекорди по бързина на приготвяне и ОТЛИЧЕН вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Моята ТОРТА ЗА ВСЕКИ ДЕН: Чупи всички рекорди по бързина на приготвяне и ОТЛИЧЕН вкус!
Моята ТОРТА ЗА ВСЕКИ ДЕН: Чупи всички рекорди по бързина на приготвяне и ОТЛИЧЕН вкус!
1817
Източник: За Жената
Моята ТОРТА ЗА ВСЕКИ ДЕН: Чупи всички рекорди по бързина на приготвяне и ОТЛИЧЕН вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятен деликатес от извара, който можете да приготвите за нула време.

Тортата е толкова вкусна, че ще я правите няколко пъти седмично.

Всъщност е по-скоро сладкиш, напомнящ на вкус за любимия на всички чийзкейк - нежен, кремообразен, с трошлива коричка. Ето продуктите за Моята торта за всеки ден :

Моята торта за всеки ден

Продукти:

За тестото:

  • 2 яйца
  • 100 г кристална захар
  • щипка сол
  • 1 ч.л.
ванилова захар
  • 4 супени лъжици заквасена сметана или кисело мляко
  • 500 г обикновено брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 200 г масло
  • За пълнежа:

    • 400 г извара
    • 2 яйца
    • 100 г кристална захар
    • 1 ч.л. ванилова захар
    • 1,5 супени лъжици царевично нишесте

    За намазване

    • 1 яйчен жълтък
    • 1 ч.л. мляко

    Приготвяне:

    Добавете яйцата, захарта, солта и ваниловата захар в купа. Разбъркайте добре с тел.

    След това добавете сметаната и разбъркайте добре.

     

    В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с лъжица.

    След това добавете маслото, като използвате вилица.

    Разбъркайте с ръце.

    Накрая добавете яйчената смес, разбъркайте с шпатула и омесете тестото с ръце.

    маслено тесто

    Снимка: YouTube

    Увийте тестото в найлонов плик.

    Поставете в хладилник за 20-30 минути.

    Добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и нишестето в купа с изварата.

    плънка с извара

    Снимка: YouTube

    Разбийте с пасатор до гладкост.

    Разрежете тестото приблизително на една трета от дължината му.

    Поставете по-голямата част от тестото във форма, покрита с хартия за печене, и го разпределете по цялата повърхност.

    След това изсипете пълнежа с извара и го разпределете равномерно.

    тесто с пълнеж

    Снимка: YouTube

    Разточете втората част от тестото и я нарежете на по-тънки ленти с назъбен резец.

    Поставете тестото върху крема във формата на решетка и сгънете краищата.

    решетка от тесто

    Снимка: YouTube

    Намажете краищата на сладкиша с жълтък, смесен с мляко.

    Поставете тавата за печене в предварително загрятата фурна и печете 35-40 минути на 180°C.

    изпечен сладкиш

    Снимка: YouTube

    След изпичане, поръсете десерта с пудра захар и сервирайте.

    пудра захар на сладкиша

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    парче сладкиш

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft