Невероятен деликатес от извара, който можете да приготвите за нула време.
Тортата е толкова вкусна, че ще я правите няколко пъти седмично.
Всъщност е по-скоро сладкиш, напомнящ на вкус за любимия на всички чийзкейк - нежен, кремообразен, с трошлива коричка. Ето продуктите за Моята торта за всеки ден :
Моята торта за всеки ден
Продукти:
За тестото:
- 2 яйца
- 100 г кристална захар
- щипка сол
- 1 ч.л.
За пълнежа:
- 400 г извара
- 2 яйца
- 100 г кристална захар
- 1 ч.л. ванилова захар
- 1,5 супени лъжици царевично нишесте
За намазване:
- 1 яйчен жълтък
- 1 ч.л. мляко
Приготвяне:
Добавете яйцата, захарта, солта и ваниловата захар в купа. Разбъркайте добре с тел.
След това добавете сметаната и разбъркайте добре.
В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с лъжица.
След това добавете маслото, като използвате вилица.
Разбъркайте с ръце.
Накрая добавете яйчената смес, разбъркайте с шпатула и омесете тестото с ръце.
Снимка: YouTube
Увийте тестото в найлонов плик.
Поставете в хладилник за 20-30 минути.
Добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и нишестето в купа с изварата.
Снимка: YouTube
Разбийте с пасатор до гладкост.
Разрежете тестото приблизително на една трета от дължината му.
Поставете по-голямата част от тестото във форма, покрита с хартия за печене, и го разпределете по цялата повърхност.
След това изсипете пълнежа с извара и го разпределете равномерно.
Снимка: YouTube
Разточете втората част от тестото и я нарежете на по-тънки ленти с назъбен резец.
Поставете тестото върху крема във формата на решетка и сгънете краищата.
Снимка: YouTube
Намажете краищата на сладкиша с жълтък, смесен с мляко.
Поставете тавата за печене в предварително загрятата фурна и печете 35-40 минути на 180°C.
Снимка: YouTube
След изпичане, поръсете десерта с пудра захар и сервирайте.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube